pytteliten e-butik, beställningsformulär med payson?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 7
Hej hej, jag är ny på forumet men jag har tjuvläst länge!

Jag planerar att starta en liten webbutik som säljer 4 produkter med 2-3 varianter av varje, dvs sammanlagt 12 produkter. Och de är alla väldigt relaterade. Vad det är får ni se när jag är klar!

Jag tror inte det kommer sälja så bra, vinstintresset är inte det största heller. Mest kul. Kommer nog bara bli någon order per dag så jag skulle vara jättenöjd med ett formulär och kunduppgifter via mail och så sköter jag allt "för hand". Kollade lite på textalks minsta webshop men de tog 3% för alla betalmetoder och jag känner inte att jag behöver dem. Ser mest töntigt ut med en hel webshop till mina få produkter med.

Men jag skulle vilja erbjuda kortbetalning! Så för att komma till saken, någon som vet var man kan hitta beställningsformulär som fungerar med payson eller liknande? Vet att man kan generera betallänkar själv men jag vill inte att kunderna ska behöva vänta tills jag sätter mig vid datorn. Eller gör det ingenting om de får det? Hur gnälliga är folk enligt era erfarenheter?
Inlägg: 42
#20051
Hej,

Vad är det för webbutik du använder dig av?
Inlägg: 109
#20052
Jag tycker absolut inte att det är löjligt att ha en "hel webbshop" för dina få produkter.
Ta en snabb titt på alla gratis shoppar som finns så hittar du nog någon som passar dig bra.
Självklart rekomenderar jag Prestashop som vi på Prestaworks inriktar oss på, www.prestashop.com, sen finns det fler alternativ som t.ex. osCommerce som är en gammal goding http://www.oscommerce.com/
Zencart http://www.zen-cart.com/ och
CubeCart http://www.cubecart.com/ (CubeCart har som enda krav att man behåller copyright texten i botten på installationen om man ska använda den gratis)
Och den sista jag kommer på är Magento Commerce (www.magentocommerce.com) som är en mycket bra lösning, dock upplevs den som väldigt krävande och komplicerad av många.

Utöver dessa rena webbutiker finns även Virtuemart som är en tilläggs modul till joomla, men kanske blir lite för mycket med CMS + webbutiksmodul för en sån liten webbshop.

Ta en titt på ovanstående lösningar, så hittar du säkert något som passar dig.

Inlägg: 119
#20053
Hej

Payson tar 3% plus 3:- för varje betalning med kort (eller internetbank), så det blir inte billigare för dig att välja Payson.

Dessutom tror jag att du skulle tjäna på att ha en webshop - beställning och betalning blir klart på en gång, kunden slipper vänta på att du sätter dig vid datorn - det är helt klart att föredra.

Du kan integrera Payson som betalningslösning i en webshop mha deras Agentintegration (tror de kallar det så). Jag har gjort så på ett par ställen, och det fungerar bra.
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se
Inlägg: 13
#20054
Kör också Paysons agentintegration - lite fnul att få till men funkar mycket bra. Sen är Payson inte särskilt billigt men eftersom jag ogillar fasta kostnader så tycker jag det är ett bra alternativ ändå.
Inlägg: 130
Tack mottaget: 1
#20055
Hej!

Vill du trixa lite själv så kan du fixa allt gratis med Wordpress och eshop-plugin. Vill du ha hjälp så är det inte allt för dyrt.

André
http://www.variera.se
Prisvärda hemsidor med wordpress

-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.