Startsida

Page Rank/Optimering

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 54
Hej,Jag håller på att lära mig hur det funkar med Page Rank och optimering av hemsidor. Det är ju en jäkla djungel... :cry:Några frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig med:1. Hur värdefulla är utlänkar? Hur mycket påverkar utlänkar Page sidans Rank? Blir det bättre om man skriver en text tillsammans med utlänken som beskriver den andra sajten?2. Påverkar Page Rank hur högt man kommer i sökmotorerna?Tack på förhand 🙂
Inlägg: 29
#2860
1. Att länka till andra sidor påverkar inte din pagerank. Däremot när andra sidor länkar till Din.2. Ja, pagerank påverkar din placering på sökmotorerna.

// Jens
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#2861
Att länka till andra sidor påverkar inte din pagerank. Däremot när andra sidor länkar till Din.


Alltid när det gäller sökmotoroptimering handlar det om att tänka ett steg längre. Liknar lite att spela schack faktiskt.

Länkar du till en site som handlar om samma saker som din sida. För att ge en annan version av det du skriver. Kommer värdet på din sida att öka. Svårare än så blir det inte. :wink:
Inlägg: 15
#2862
Hej Bosse!Det är viktigt att komma ihåg att allt som Google gör är hemligt och förändras löpande. Ingen webmaster (inklusive mig) eller någon annan SEO "nörd" kan med 100% säkerhet säga exakt hur Page Rank (PR) eller SERP (sökmotorernas resultatsidor) fungerar.PR är en utav kanske 100 olika faktorer som Google kan använda för att exakt bestämma var din ranking blir för olika sökningar.

Det enda som egentligen räknas - är att få en topp 10-20 placering för dina huvudsakliga sökord. Så enligt min mening är det bäst att se PR som en väldigt "grovt" mått men framför allt ett automatiskt resultat för en någorlunda "sökmotorriktig" konstruktion av en webbsida.Vad jag kan säga med all säkerhet är att sunt förnuft utifrån användarens/besökarens perspektiv alltid kommer att vara ett bra sätt att bygga sina webbsidor.Dessa tre faktorer då bör inkluderas:1. Passande design och enkel navigering för besökaren

2. Attraktiv information som uppdateras med jämna mellanrum

3. Optimerig för sökmoterna och de stora katalogerna (directories)
Inlägg: 10
#2863
Bosse skrev:
Hej,Jag håller på att lära mig hur det funkar med Page Rank och optimering av hemsidor. Det är ju en jäkla djungel... :cry:Några frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig med:1. Hur värdefulla är utlänkar? Hur mycket påverkar utlänkar Page sidans Rank? Blir det bättre om man skriver en text tillsammans med utlänken som beskriver den andra sajten?2. Påverkar Page Rank hur högt man kommer i sökmotorerna?Tack på förhand 🙂
Hej Bosse,1. Utlänkar påverkar inte din PageRank positivt. Däremot kan utlänkar påverka din PR negativt. Detta om du länkar till en massa irrelevanta hemsidor och/eller länkar till någon hemsida som Google anser vara "bad neighbourhood".2. Ja, men inte så mycket som tidigare. PageRank är inte ett mått på hur väl optimerad din hemsida är, utan är endast ett mått på det som vi brukar kalla off-page optimering, vilket i grova drag går ut på att skaffa inlänkar från relevanta sidor innehållande dina keywords. Men det är viktigt att förstå att off-page optimeringen bara är en liten del av sökmotoroptimeringen. On-page optimeringen är viktigare. Den handlar om att din hemsidas innehåll ska vara så relevant som möjligt för de sökord som du tror att människor använder. Först och främst måste sidan ha ett bra innehåll, men det hjälper också väldigt mycket att skriva/koda semantiskt riktigt så att roboten förstår vad som är rubrik etc.

Sammanfattning: En sida med PR5 kan lätt hamna sämre i sökresultatet än en sida med PR2, om sidan med PR2 är bättre optimerad on-page.
Inlägg: 54
#2864
Hej & tack för alla svar!En sak till...Om jag vill starta en sajt om ett ämne.

Hur lång tid kan/brukar det ta innan man börjar klättra i sökmotorerna?Jag har hört en del om "sandbox". Finns den eller är det bara snack?
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#2865
Om jag vill starta en sajt om ett ämne.

Hur lång tid kan/brukar det ta innan man börjar klättra i sökmotorerna?hur snabbt du börjar klättra i sökmotorerna. Är du aktiv klättrar du snabbare.

Svårare än så blir det inte :wink:

Jag har hört en del om "sandbox". Finns den eller är det bara snack?


Sandbox är ett utryck som används för att testa sökord, titlar, description och text på sidorna. Man använder googles adwords-maskin för att se hur denna beter sig efter att du lagt till sökord text o.s.v. Du hittar den ute på digitalpoints sida http://www.digitalpoint.com/tools/adsense-sandbox/

Kan vara intressant att testa. Har du mycket tid över och vill klättra så gör ett besök på sidan om gratis marknadsföring http://www.drivrutiner.net/program/kontor/marketing.php

Lycka till
Inlägg: 10
#2866
Bosse och webbgbg.se, jag tror att ni talar om olika saker.Om Google tycker att det ser ut som att du överoptimerat och fått onaturligt mycket inlänkar till en ny hemsida, så avvaktar man några månader med att ge dig det resultat du skulle ha haft om optimering/antalet inlänkar växt fram i lite mer naturlig takt. Detta kallas i branschen för sandlådan.
Inlägg: 187
#2867
All respekt för indells och andras råd. Men vill du lära dig detta med optimering och allt från grunden som har med sökmotorer att göra så rekommenderar jag ett besök hos.

www.seo-forum.se

forums.digitalpoint.com

www.v7n.com/forums/
Frilansande människa

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.