Sälja tjänst i abonnemangsform. Hur?

4
1
Hej.

Detta blir mitt första inlägg på företagande.se
Jag håller på att utveckla en affärsidé och har i tanken som alternativ till betalsätt ha en abonnemangslösning på webbplatsen där företag kan få tillgång till tjänsten då de betalar en abonnemangsavgift som löper på varje månad med viss uppsägningstid.

Min fråga till er är hur detta fungerar i praktiken.
Hur fungerar det med avtal, hur skickas avtalen. Via e-post eller vanlig post?

Finns det system där man har överblick kring obetalda fakturor os.v.

Har googlat runt en stund nu men hittar ingenting.
2
1
Hej. Beroende på hur din ekonomi ser ut och hur snabbt du behöver att komma igång. Har du begränsad ekonomi så hade jag rekommenderat följande tjänster för dig. För avtalen. https://www.eavtal.se/login/login?isPrivate=false För faktureringen. (har stöd för autogiro har jag för mig) http://www.fortnox.se/ För att köra allt genom fortnox automatiserat så kolla upp så att de har stöd för din bank. Har du en en av de banker som fortnox samarbetar med så fungerar allt med automatik. Jag använde denna lösningen för ett tag sedan och då hade vi skrivit till en lite programvara som först varnade användaren 2-3 ggr vid utebliven betalning och efter det så stängdes användaren av automatiskt från systemet. Har du frågor så är du välkommen att kontakta mig på mail [email protected]
Dansoft IT & Konsultning. När det bara skall fungera
4
1
Super! Tusen tack för svar. Det är helt klart en början i alla fall.
4
1
Du nämnde att ni jobbade med någon form av programvara som såg till att ni skickade ut påminnelser på fakturor? Hur jobbade ni rent praktiskt med integrationen med detta och vilken plattform CMS använde ni från början?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.