Hur jobbar man med inredningsdesign och dekor i folie?

Skapad - Senast uppdaterad
Att dekorfolie är ett användbart medel för att förnya och återuppliva sin inredning är det få som undgått. Tekniken är i mångas ögon idealisk för enkel och effektiv renovering. Bordsskivor, köksluckor, kakelplattor och fönster är bara ett axplock av hemmets alla ytor som med ens kan utgöra potentiella projekt.

Men hur arbetar man i själva verket med inredningsdesign och dekor i folie? Vilken teknik är mest effektiv för att uppnå ett så lyckat resultat som möjligt? Och vad kan vara värt att tänka på när man jobbar med tekniken? I den här artikeln får du svar på dina frågor och funderingar kring dekorfolie som inredningsdesign.

Monteringsanvisning
En avgörande kvalité som gjort dekorfolien till en såpass omtyckt produkt är dess flexibilitet. Folien appliceras huvudsakligen på släta underlag men kan med hjälp av nya lösningar även tillämpas på mer eller mindre strukturerade ytor. Den är därtill påfallande lätt att montera såväl som demontera.

Montaget sker enligt olika metoder beroende på vilken typ av dekorfolie som används. Viss folie är självhäftande och monteras enligt samma princip som ett klistermärke. Andra varianter väts inledningsvis för att sedan strykas över den avsedda ytan. Den här varianten är framför allt klassisk för dekorfolie som avses för kakel. Vidare finns även typen som appliceras med hjälp av hårfön eller varmluftspistol och skrapa.

Råd och rekommendationer
Det kan vara bra att känna till att dekorfolien inte behöver någon form av sanering för att upprätthålla sin standard. Folien tål att utsättas för såväl ljus och värme som vatten, rengöringsmedel och kyla, och är således ett utmärkt medel för att inreda och förnya kök och badrum. Däremot kan den med fördel rengöras regelbundet för att behålla sin lyster.

Lycka till!
www.colourpicture.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.