Vad tycker du om Blockets nya annonsregler?

3
Skulle sätta in annons på Blocket häromdagen.

Det gällde en lägenhet som skall hyras ut.

Förutom den vanliga infon om lägenheten la jag till, som vi alltid gjort, följande text:

"För mer info och fler bilder se www.bolagsnamn.se "Lediga lägenheter ".
Gör gärna Intresseanmälan via hemsidan.
Ring 070-000 00 00 (0000-000 00, säkrast 17 - 18)
".

Men se det får man inte göra längre enligt Blocket.
Man skriver så här som förklaring till att annonsen inte godkändes:

Verksamhetsbeskrivning/Om företaget

Annonstexten ska beskriva varan och eventuellt medföljande tillbehör. Övrig information om till exempel fraktalternativ, finansieringslösningar, bytesförslag, adresser, hemsidelänkar, öppettider, telefonnummer, övrigt utbud, affärsvillkor, lagerstatus, hälsningsfraser och annat som har med ditt företag att göra ska skrivas i avsnittet Verksamhetsbeskrivning/Om företaget.


Det man glömmer berätta är att rutan "om företaget" inte syns om du läser Blocket i en mobil eller surfplatta!!!

Borde inte alla som läser en annons ha rätt att få all information oavsett om man nyttjar dator, surfplatta eller mobil för att läsa annonsen?

Jag kanske är en gnällig, gammal gubbe men det skulle vara intressant att få lite kommentarer på detta.


Tillägg till ursprunglig text: Det är läsbart om du har en iPhone och förmodligen då också med en iPad.
Dock kvarstår min kritik när det gäller Android-enheter.
1468
246
Blocket skulle behöva lite frisk konkurrens, men det är ju svårt att slå sig fram. Förutom petigheterna i annonserna så har dom ju dessutom blivit rejält dyra, trots att sidan är helt nerlusad med reklam.
3
Visst behöver Blocket konkurrens men med tanke på vilka som äger Blocket idag så är det nog svårt att ta upp kampen. Många försök har ju gjorts genom åren men ingen har lyckats, ännu i varje fall. Blocket har ju näst intill en monopolställning på den typen av nätannonsering så det är ju lätt att sätta vilka villkor man vill. Ifrågasätter man något så blir ju svaret, mer eller mindre i klartext: Passar det inte så annonsera inte på Blocket då.
367
46
[color=#0000ff]Bengt.H[/color] Jag håller med din kritik av Blocket. Och instämmer helhjärtat i[color=#0000ff] Ingwar W[/color].´s åsikt om behovet av konkurrens. Blocket omsätter nära en miljard och har mer än en halv miljard på kistbotten . [b][size=4]Klassiskt Kanonläge för Konkurrens.[/size][/b] Att bara ta hand om alla de som är missnöjda med blocket och därtill dra nytta av folks sympati för Davids kamp mot Goliat skulle lätt kunna bidra till en omsättning på 1 - 1.1/2% av Blockets första året med målet att nå 4-5-6 % på några år En helt OK inkomst för att kunna bygga vidare. [color=#0000ff]-sky only is the limit...[/color]
Redaktuellt
1
Håller fullständigt med. Det vore bra om blocket slutar att ändra reglerna hela tiden. Sen följer dom inte helt och hållet sina egna regler. Det står bland annat att det ska bara stå om produkterna och bilder ska bara innehålla det som gäller produkten. Vi har använt blocket ett antal år och annonserat och helt plötsligt får vi inte använda våra larmdekaler med på bild när dom tillhör larmpaketen där det står "LARM och UP Säkerhet". Då heter det att det är en logga och det får man inte ha med. Hur har dom då tänkt sig att kunden ska veta att det följer med en larmdekal i paketet och hur den ser ut. En annan annons dom inte ville godkänna (gjorde det till slut) Min svärdotter skulle sälja en barnvagn med sitt insats och en barngunga med ett paketpris. Blocket sa nej direkt och menade på att man fick bara sälja barnvagnar och tillbehör på den kategorin. Seriöst det är ett paket med paketpris. Men men, blocket bestämmer själva men riskerar i slutändan att förlora kunder. Bara titta på Altavista och Yahoo idag. Nästan alla använder Google idag, så det kan gå fort om det kommer in en tillräckligt stor konkurrent till Blocket.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.