Biltvätt och shopping

91
8
Hyr en bit mark på parkeringen vid din lokala stormarknad och starta en biltvätt. Vem skulle inte uppskatta en nytvättad bil efter en lång shoppingtur? Kombinera med däckbyte när det är dags för det.
632
3
Bra grundidé! Tror dock att man behöver tänka på vissa saker om man ska ha en chans. Eftersom det garanterat kommer vara högtryck mellan 16-19 på en vardag så bör det nog finnas en rabatt om man tvättar vid ett annat tillfälle. Det svåra blir att hinna med under högtryckstimmarna, så att folk har sin bil klar när de kommer ut. Annars faller ju hela idén.
640
5
[quote="krjh" post=41915]Bra grundidé! Tror dock att man behöver tänka på vissa saker om man ska ha en chans. Eftersom det garanterat kommer vara högtryck mellan 16-19 på en vardag så bör det nog finnas en rabatt om man tvättar vid ett annat tillfälle. Det svåra blir att hinna med under högtryckstimmarna, så att folk har sin bil klar när de kommer ut. Annars faller ju hela idén.[/quote] Hej! Antar att just detta jobb passar för ungdomar som vill jobba lite extra och turligt nog är många av dom lediga just under högtryckstimmarna :) Själv funderar jag på hur intresserade ICA mfl är att hyra ut en plats till detta :unsure: MVH R
367
46
BRA idé! Det är nog både begåvat och nödvändigt att ha Stormarknadens ägare med i båten. Det behövs pengar för att starta upp. Rätt så tunga investeringar för att ta hand om spillvatten. Miljögodkännande m.m. att tänka på.
Redaktuellt
632
3
Jo, arbetskraften går säkert att lösa på ett relativt smidigt sätt. Värre blir det med lokal/utrymme. Det måste ju, som nämns ovan, tas hand om spillvatten osv. Dessutom behövs ju utrustning för att tvätta. Samtidigt så gäller det att kunna hålla ned kostnaderna, för om man ska få många att nyttja tjänsten så behöver det garanterat vara till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Det får inte var mycket dyrare än en biltvätt på Statoil tror jag.
367
46
Kanske är detta en större affärsmöjlighet än vad det ser ut som inledningavis; det krävs en relativt "tung" investering inledningsvis. Som jag ser det så finns det två möjligheter: 1. Att vara med i planeringen från början när det planeras att bygga ett köpcenter. Det finns informationskanaler projektservice, där man kan få veta vad som skall byggas och när. 2. Köpcentra måste då och då förnya sig. fräschas upp, bli attraktivare allteftesom andra nya centra snor kundunderlag. Där kan man vara med och sälja in en kundnyttighet. Det måste väl finnas några riskkapitalister med ngt innanför pannbenet som kan bedöma det här. UPPFÖLJNINGSIDÉ: kanske någon smart uppfinnarjocke skapar em mobil biltvätt- kan inte vara särskilt svårt att ordna ett tält och slutna system för smutsvattnet. Finns nog redan sådan teknik. Någon ingenjör på G därute? Hör av er så kan ni få en presentationsskiss att vifta med på banken och för pressen
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.