svenskt alternativ till paypal?

11
hej!



jag har precis startat en webshop och undrar om någon vet om det finns ett svenskt alternativ till det amerikanska paypal? hade tänkt att använda mig av paypal men tycker det blir lite bökigt när man inte kan välja svensk valuta utan får tänka och räkna om till euro eller usd eller vad man nu har för alternativ.



vore ju smidigt med ett svenskt alternativ. någon som kan tipsa?

tack på förhand!



mvh

anne
ttp://annelito.just.nu
26
http://www.paynova.se/swe/ [br]http://www.debitech.com [br]http://www.pay-read.se/ [br]http://www.wallit.se/
11
åh! tack! snabba svar minsann. [br]ska genast kolla in länkarna. [br]någon som har något att dela med sig av angående dessa ställen? [br]något av dessa som är bättre eller säkrare eller enklare?
ttp://annelito.just.nu
26
Hittade denna artikel, dock några år gammal: [br]http://www.nyteknik.se/pub/ipsart.asp?art_id=25132
11
[quote="Jörgen"]http://www.paynova.se/swe/ [br]http://www.debitech.com [br]http://www.pay-read.se/ [br]http://www.wallit.se/[/quote] [br] [br]ok. det verkar vara så här att dom inte är direkt svenska alternativ till paypal så där "rakt av". [br] [br]paynova verkar ha höga kostnader...? och ett krångligt system...? [br] [br]debitech.com verkar ta 14.500 kr för en startavgift och har en hög månadsavgift. [br] [br]pay-read verkar vara långt ifrån paypal-alternativet... [br] [br]wallit har dåligt med info på sidan, man måste kontakta dom. [br] [br]jag söker ett system som man själv kan fixa till sin webshop eller via mail till kunden. så som paypal. finns det inget sådant svenskt alternativ...? [br]det jag är ute efter är paypals enkelhet, man har sitt konto och kan via mail eller webformulär meddela kunden pris osv. kanske borde varit mer tydlig i min fråga.
ttp://annelito.just.nu
11
jag tipsar själv, efter letande och tips från andra håll, om payson.se som samarbetar med tradera. som får dig att komma igång direkt och man kan välja på olika sätt hur man vill få betalt för varor som kunder handlar från webshopen man har. [br] [br]verkar enkelt och ingen startavgift. [br]:-D
ttp://annelito.just.nu
26
Dock andra avgifter, men hur de är i förhållande till de andra alternativen låter jag vara osagt. [br]https://www.payson.se/Prod/Helpdesk/cate_view.asp?ID=11 [br] [br]Dessutom måste köparen registrera sig hos Payson för att genomföra ett köp. [br]https://www.payson.se/Prod/Helpdesk/issue_view.asp?ID=26&CATE=6
11
[quote="Jörgen"]Dessutom måste köparen registrera sig hos Payson för att genomföra ett köp. [br]https://www.payson.se/Prod/Helpdesk/issue_view.asp?ID=26&CATE=6[/quote] [br] [br]...en nackdel i och för sig, men det är gratis och kanske ett bättre alternativ än att behöva gå till banken om inte överföringar går att göra mellan vissa konton/banker. en del kanske inter har en bank så nära alla gånger. jag testar så får jag se om det fungerar bra.
ttp://annelito.just.nu
507
1
Du har inte tänkt ta emot betalningar via bankgiro eller postgiro eller via bankkonto? Kan vara bra att ha som alternativ.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
11
jo, överföring till ett bankkonto har jag redan som alternativ, men det fungerar inte mellan alla banker verkar det som då mitt bankkonto inte är kopplat till mitt personnummer. [br]plusgiro har jag förstått krånglar ganska mycket. eller det är vad jag hört från några stycken som använder sig av det.
ttp://annelito.just.nu
507
1
[quote="annelito"]jo, överföring till ett bankkonto har jag redan som alternativ, men det fungerar inte mellan alla banker verkar det som då mitt bankkonto inte är kopplat till mitt personnummer. [br]plusgiro har jag förstått krånglar ganska mycket. eller det är vad jag hört från några stycken som använder sig av det.[/quote] [br] [br]Själv kör jag med bankgiro, fungerar utmärkt för mig! [br] [br]/daniel
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
720
[quote="annelito"]jo, överföring till ett bankkonto har jag redan som alternativ, men det fungerar inte mellan alla banker verkar det som då mitt bankkonto inte är kopplat till mitt personnummer. [br]plusgiro har jag förstått krånglar ganska mycket. eller det är vad jag hört från några stycken som använder sig av det.[/quote] [br] [br]Naturligtvis fungersar banköverföringar från ett konto till ett annat. Att sedan enstaka personer inte klarar av att utföra det innebär inte att inte banksystemet som sådan klarar av det! [br]Vill du använda dig av det så gäller det bara för dig att kunna informera dina kunder om hur de ska göra för att överföra till jsut ditt konto. En del sätt kan du kanske redan och övriga får du ta reda på efterhand. för att ta ett exempel så är clearingnummret för överföring till ett konto i Handelsbanken 1160 oavsett vad ditt egentliga clearingnummer egentligen är. Samma sak när det gäller personkonton på nordea, där har alla personkonton samma clearingnummer som inte är samma som övriga konton inom Nordea.
23
Förskott och payson i all ära men jag har testat båda på nätbutiker och det fungerar inte. När vi sen lägger till faktura eller kreditkort så ökar försäljningen upp mot 85%!!! (har alltså hjälpt ett antal butiker med detta). Postförskott fungerar bra men det kostar ju extra, kunden vill inte hålla på att betala mer och mer för varje steg närmare kassan, det ska vara enkelt. Mitt råd är att köra kortbetalning, förskottsbetalning och Postförksott. det brukar vara den ultimata lösningen. Då finns det något för alla.
13
Pay-read har den fördelen att det är inte några avgifter, men du måste ha F skattsedel och vara reggat företag. Sedan har dom en del regler på vad man får sälja, t.e.x inte porr eller liknade. [br] [br][quote="annelito"][quote="Jörgen"]http://www.paynova.se/swe/ [br]http://www.debitech.com [br]http://www.pay-read.se/ [br]http://www.wallit.se/[/quote] [br] [br]ok. det verkar vara så här att dom inte är direkt svenska alternativ till paypal så där "rakt av". [br] [br]paynova verkar ha höga kostnader...? och ett krångligt system...? [br] [br]debitech.com verkar ta 14.500 kr för en startavgift och har en hög månadsavgift. [br] [br]pay-read verkar vara långt ifrån paypal-alternativet... [br] [br]wallit har dåligt med info på sidan, man måste kontakta dom. [br] [br]jag söker ett system som man själv kan fixa till sin webshop eller via mail till kunden. så som paypal. finns det inget sådant svenskt alternativ...? [br]det jag är ute efter är paypals enkelhet, man har sitt konto och kan via mail eller webformulär meddela kunden pris osv. kanske borde varit mer tydlig i min fråga.[/quote]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.