Projektor Vs. TV/bildskärm.

7
Hej!

Jag söker tips, råd, tankar och funderingar.

Min huvudsyssla i företaget (nystartat) är filmproduktion. Och jag behöver en extern skärm för att underlätta min redigering. Jag vill också kunna ha en skärm som är större än 19" för att visa mina kunder materialet på med så bra kvalitet och stil som möjligt.
Funderade först på en tv/bildskärm (finns det bildskärmar som inte också fungerar som tv?) i de större klasserna, men vet att det är svårt att få skatteverket att gå med på att man köper en tv för företaget (enskild firma) då de tror att man ska använda den privat också. (vilket tydligen är förfärligt.)
Då funderade jag om och tänkte projektor. Bra. Det är enklare och kanske till och med bättre.
Men så började jag fundera på priser och lampors brinningstid.
En projektor i 7000 kronorsklassen har gjort sitt efter 4000 timmar. Sen kostar en ny lampa dyra pengar.
En hyfsad 40" tv gör mer än 4000 tim innan den bestämmer sig för att lägga av.

Ni förstår säkert vad jag är ute efter. Projektor eller bildskärm? Nöja mig med en 19"?
Tips, råd, tankar, funderingar?
2066
2
Jag hade lätt valt en bildskärm modell bättre för bildproduktion. Färger, upplösning och bildkvalité är betydligt bättre för samma pengar - en projektor i fullHD eller mer och med bra färger kostar en hel del.[br]Är inte helt uppdaterad på vad som är mest prisvärt just nu, men jag hade kollat på Dell för jämförelser - de brukar ha bra paneler, t ex: [url=http://accessories.euro.dell.com/sna/products/Bildsk%C3%A4rmar/productdetail.aspx?c=se&l=sv&s=bsd&cs=sebsdt1&sku=294998]U2410 24-tums platt widescreenskärm med PremierColor[/url] eller [url=http://accessories.euro.dell.com/sna/products/Bildsk%C3%A4rmar/productdetail.aspx?c=se&l=sv&s=bsd&cs=sebsdt1&sku=142658]Widescreen 30-tum UltraSharp 3008WFP SuperView[/url].
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
10
Stor skärm är alltid trevligt, särskilt vid bildjobb, och när du ska visa för kunder. Tänk bara på att stor skärm, eller snarare hög upplösning kräver ett rejält grafikkort, så räkna med att kostnaden kanske inte stannar vid skärmen. [br][br]Mvh [i]Daniel Stensér[/i] ,  ITnytta (www.itnytta.se)
Daniel Stensér
daniel @ itnytta.se
www.itnytta.se
305
2
Jag hade kört på stor, bra bildskärm.
758
1
Projektorlamporna är dyra om man köper hela kittet med hållare och allt.[br]Vanligtvis så är det bara lampan som går sönder och dessa kan man köpa separat för runt femtilappen. Lite lödning och ett motstånd och du har en ny projektor.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.