att öppna en butik

5
Hejsan, jag ska nu till vintern öppna en tv-spels butik, och jag undrar vad detta kan komma att kosta? om det kanske är någon som har gjort något liknande så skriv gärna ett inlägg :cheer: Räkna gärna med alla fasta kostnader också. tack på förhand!
5
[b]någon?[/b]
5
[b]abc123 skrev:[/b] [quote][b]någon?[/b][/quote] Jag har inte någon butik med spel. Men har erfarenhet med en annan butik och undrar om du tänker på online butik eller en fysisk butik. Vi få börja med det. det är olika kostnader. Iwona http://driva-webshop.se/
5
[b]Hejsan, fysisk butik då det inte finns nånstans att köpa spel och konsoller eftersom onoff gick under nu. [/b]
5
Vi börjar med att du behöver en lokal som du måste veta hur mycket kostar att hyra den. Det kommer att bli en att dina fasta kostnader dvs. kostnad som du har varje månad. Jag tycker att från början skall du räkna DINA kostnader och inte hur mycket har någon betalat för liknande butik. Du kanske hittar en billig lokal eller jätte dyr. Sedan tillkommer el, kassa ( du kan hyra den eller köpa). Jag är inte bra på den delen - kolla gärna vilka kostnader har du per månad för kassan. Har du tänkt från vem kommer du att köpa dina spel till inköpspris? vilka grossister finns och vilka spel vill du ha? Förmodligen kan du spel så vet du också vilka spel säljs bra och vilka folk söker. Kolla grossister, inköpspriser - då vet du hu hur mycket du vill köpa in - du måste ha ett lager. Butiksinredning är bra att ha också, kanske inte fel att hitta begagnat t.ex på kvd.se. Så här kan du räkna de kostnaderna som du kommer att ha och veta hur mycket pengar behöver du i början, och hur mycket måste du tjäna varje månad för att täcka dina fasta kostnader och kanske ha något i fickan? Iwona http://driva-webshop.se/
355
1
[b]iwonaa skrev:[/b] [quote]Vi börjar med att du behöver en lokal som du måste veta hur mycket kostar att hyra den. Det kommer att bli en att dina fasta kostnader dvs. kostnad som du har varje månad. Jag tycker att från början skall du räkna DINA kostnader och inte hur mycket har någon betalat för liknande butik. Du kanske hittar en billig lokal eller jätte dyr. Sedan tillkommer el, kassa ( du kan hyra den eller köpa). Jag är inte bra på den delen - kolla gärna vilka kostnader har du per månad för kassan. Har du tänkt från vem kommer du att köpa dina spel till inköpspris? vilka grossister finns och vilka spel vill du ha? Förmodligen kan du spel så vet du också vilka spel säljs bra och vilka folk söker. Kolla grossister, inköpspriser - då vet du hu hur mycket du vill köpa in - du måste ha ett lager. Butiksinredning är bra att ha också, kanske inte fel att hitta begagnat t.ex på kvd.se. Så här kan du räkna de kostnaderna som du kommer att ha och veta hur mycket pengar behöver du i början, och hur mycket måste du tjäna varje månad för att täcka dina fasta kostnader och kanske ha något i fickan? Iwona http://driva-webshop.se/[/quote] Det ligger mycket i vad du säger här men varför inte ordna så att kunden själv kan ladda ner ett spel och bränna direkt på skiva istället för att ha ett lager? Du kan ha "lagret" på några burkar så att kunden kan prova och sedan en kombinerad e-butik där kunden antingen kan gå hem och ladda ner eller få den över på en dvd hos dig. Här finns ju även andra möjligheter och det är ju att ladda ner film, musik och mycket annat i butiken eller hemma. Utvidgar du allt lite till sätter du upp en spelhall, internetcafé, butik och kanske servering. Bara lite spontana förslag 8)
128
15
Så som jag ser det så befinner sig "Tv-spelsbutiker" i samma dilemma som videouthyrarna på stan. Det är ofta billigare (och enklare) att hyra en film eller köpa ett spel online. I framtiden så kommer de flesta konsoller förmodligen vara anslutna till internet. Din utmaning blir förstås att överleva mot de stora aktörerna på nätet. Det är inte omöjligt, men det blir tufft.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
5
sven74 har rätt. det blir svår att köra på samma sätt som alla andra har redan gjort det. Det är enklast att bli först.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.