Namnskydd

Skapad - Senast uppdaterad
Ny medlem
Inlägg: 1
Hej!

Undrar vad jag ska/kan göra:
Jag har registrerat namnet Fysioterapi Hagfors för mitt företag hos Bolagsverket och nu har Landstinget bestämmt att kalla sitt sjukgymnastmottagning Fysioterapimottagning Hagfors. Jag och Bolagsverket tycker att det liknar för mycket på mitt skyddade namn, men trots att jag har påpekat riskerna för patienter och vårdgivaren och har lämnat förslag att de ändrar till Fysioterapimottagning Hagfors Vårdcentral vill inte Landstinget ändrar namnet.

Jag undrar hur långt Bolagsverkets namnskydd räcker. Betyder det att alla som bara inte registrerar sitt företag eller branch får använda namnet ändå?

Stort tack för era synpunkter!
Hälsningar från Värmland,
Bart
Inlägg: 21
Tack mottaget: 1
#37502
Hej Bart!

Detta kan Bolagsverket förklara utmärkt för dig! Jag har talat med Bolagsverkets jurister innan om namnskydd. Bara ring dem och be att få bli kopplad till deras avdelning!

Mvh John
JK
Ny medlem
Inlägg: 5
Tack mottaget: 1
#39664
Hej, jag bara råkade komma förbi den här tråden och blev otroligt nyfiken på hur det gick för dig. Hur stor rätt har man till sitt varumärke egentligen? Jag var själv väldigt snabb med att skydda mitt eget och jag ångrar så klart inte detta för en sekund, men det skulle vara roligt att höra hur det gick, speciellt eftersom det inte var ett privat företag (om jag förstod rätt) som var inblandade.

Malin
Ny medlem
Inlägg: 6
#39665
Hej!
Problemet kvarstår, men Landstinget vill inte ändra sitt namn eftersom dem har nämnd alla mottagningen i hela länet samma (alltså Fysioterapimottagningen ... ). Verkar att dem står ovanför lagen....
Har rapporterats in flera avvikelser, men dem vill inte längre tar emot/behandla dem i nuläget.

Tråkigt och fler tips är välkomna självklart,
Bart
Ny medlem
Inlägg: 5
Tack mottaget: 1
#39666
Vad tråkigt att höra. Man lägger ju ner så mycket tid och tanke bakom både namn och logga, så det måste kännas supertråkigt. Jag känner med dig! Önskar jag kunde komma med goda råd...

Malin

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.