Göra sig av med delägare

Anonym
Hej alla,

Vi är ett AB med 3 delägare (33% var), vi är nu inne på fjärde året med en omsättning på 12 MKR men har nu stött på ett problem. 2 av oss har en längre tid upplevt diverse problem med person 3, han levererar förvisso resultat men är absolut inte intresserad av företagets bästa då han har börjat föreslå individuella lönesättningar mellan oss tre delägare och divere saker. Vi är nu fast beslutna om att det är omöjligt att fortsätta inom samma bolag med honom, vi har ett aktieägaravtal men förutsåg tyvärr ej detta kaos, i avtalet står det att man har rätt att göra sig av med personen vid:

1 - Personlig konkurs, vilket ej lär ske
2 - Om han skadar företaget (men vad betyder detta? Om vi har x antal kunder som upplevt honom som otrevlig, dryg, ej serviceinriktad etc. Räcker det som grund?)

Han lär ju knappast gå med på att bli utköpt för en vettig summa utan lär hitta på fantasisummor bara för att göra sig omöjlig, finns det verkligen inget sett för oss att bli av med honom på ett vettigt sätt? Känns för jävligt att fyra års jobb och slit är på väg att köras i botten av en enda dåre.
1468
246
Vad står det för förbehåll i bolagsordningen?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.