Sverige prisas av amerikansk ekonom

822
48
Sverige har de mest kreativa affärsmännen och affärskvinnorna i Europa. Dessutom fungerar Sverige som en magnet för de mest välutbildade i världen. Det hävdas i nyutkomna boken The Flight of the Creative Class.



Författaren och ekonomen Richard Florida sätter Sverige i topp när han listar länder efter parametrarna talang, teknik och flexibilitet, skriver Forbes.



Tvåa är Japan följt av USA, Schweiz, Danmark, Island, Holland, Norge och Tyskland. EU pekas ut som en blivande supermakt och Florida varnar för att talangerna är på väg att lämna USA. Sverige pekas ut som en av utmanarna och prisas för sin välutbildade befolkning, sina naturresurser och den välutvecklade tjänstesektorn.



Attraherande är också Sveriges statliga budgetbalans, höga BNP och beslut att inte införa euron. Forbes spär på Floridas positiva beskrivning av Sverige genom att påminna om att regeringen Reinfeldts utförsäljning av upp till 47 statliga bolag kommer att stärka statskassan med motsvarande 700 miljarder kronor. Självfallet omnämns de starka bolagen Ericsson, Volvo, Atlas Copco och Sandvik.



Ett välutvecklat rättsväsende och den allmänna traditionen av yrkesskicklighet borde också attrahera utländska investerare. Men berömmet tar inte slut där. Den stabila och starka svenska kronan omnämns, liksom Riksbankens räntepolitik som håller ned inflationen.



Källa: E24
758
1
Nu kan man lägga ner RFSL, detta är dom homosexuellas revansch i [br]samhället http://susning.nu/Richard_Florida [br]Googla man lite på Richard Florida så hittar man mycket intressant att läsa. [br]Inte bara budget och högt BNP, utan även dom mjuka frågorna i samhället [br]som omsorg, medmänsklighet, naturvärden och livskvalité för alla, begrepp [br]som för dom nya moderaterna borde kännas som en finne i ändan :o [br]Vad säger egentligen Kristdemokraterna om hans teorier? [br]Vi måste nog byta regering om vi ska rätta oss efter Richard Florida.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.