Hur du hittar bra företag i Indien att outsourca utveckling til

Skapad - Senast uppdaterad
Hejsan

Vår startup (www.upcomer.com) började utveckla vår produkt för cirka 2 år sedan. Då vi själva inte kunde programmera och för att vi hade dåligt med pengar så valde vi att outsourca vår utveckling till Indien. Självklart hade vi hört talas om alla risker med detta men efter några misslyckanden och efter flera resor till Indien har vi äntligen hittat rätt! De senaste 1,5 åren har vi arbetat med ett företag i Indien som vi lyckats uppnå fantastiska resultat med och vi skulle gärna vilja dela med oss av våra lärdomar av och även kontaktuppgifterna till företaget vi arbetar med.

Utvecklarna som vi arbetar med i Indien är för oss helt vanliga team medlemmar. Vi har daglig kontakt med alla utvecklare på Slack (chattverktyg) och Skype samt att dom laddar upp sina resultat dagligen. Vi använder oss av projekthanteringsverktyg och har video möten 1 gång per vecka. Vi pratar med utvecklarna direkt istället för att ha personer eller chefer emellan. På så sätt kan vi få alla utvecklare mycket engagerade i projektet och för att vi ser deras resultat dagligen så vi har 100% koll på läget. Genom att hantera projektet så här så tar vi ingen risk och vi får alltid resultaten vi vill ha.

I Indien finns det många dåliga utvecklare och många oseriösa företag, men det finns även mycket duktiga utvecklare som verkligen brinner för teknik och programmering. Det är dom här personerna du vill hitta. Företaget vi arbetar med är grundat av 3 entreprenörer som alla själva är seniora utvecklare och som guidar sitt team på 30 personer. Vi har spenderat 2 månader med dom på plats i Indien och sett vilken enorm skillnad det är mellan dom och andra utvecklingsföretag som betalar dåligt och som har kassa arbetsförhållanden. Företaget vi arbetar med anställer dom bästa, betalar bra löner och har en grym arbetsmiljö och detta skapar nöjda och motiverade medarbetare. Vi lärde oss hur otroligt viktigt detta är. Dom flesta tittar bara på priset och bryr sig inte om utvecklarna dom arbetar med, detta är som att spela rysk roulette. För bästa resultat ska du välja att arbeta med passionerade människor som blir generöst kompenserade för sitt arbete. Tyvärr stämmer detta bara överens med en liten del av alla utvecklare i Indien och det är något du behöver vara vaksam på.

Att outsourca till Indien oavsett vilken typ av utveckling det är fungerar alldeles utmärkt, men det finns en anledning till varför majoritet av alla projekt som outsourcas misslyckas då det är svårt att hitta rätt företag att arbeta med. Så för alla er som behöver någon form av mjukvara så som en app, en hemsida eller annat system så delar vi gärna med oss av vår kunskap och våra erfarenhet. Vi introducerar er också gärna till företaget som vi arbetar med då vi efter 2 år ser dom som en mycket god partner 🙂 Dom är i grunden ett high tech bolag som arbetar mycket med Big data, AI och Machine learning. Men dom gör även hemsidor, appar och alla former av backend utveckling.

Ni kan gärna ställa frågor här i forumet eller så kan ni kontakta mig på hansen.patrik@gmail.com
Inlägg: 19
Tack mottaget: 2
#38968
Bra ideer! Jag tycker du har helt rätt i att man måste se längre än bara det billigaste företaget eller frilansarna att jobba med. Man får ofta vad man betalar för.
http://smarttrappstadning.se/
Inlägg: 47
#40258
Själv har jag aldrig haft tur med outsourcing. Blir så mycket diskussioner som kostar massor av tid. Bättre att fokusera på att hitta arbetskraft här i Sverige istället.

Blir oftast samma pris ändå + att kvalitén är mycket bättre generellt. Ända fördelen är väl om man har 0 i budget och har extremt mycket tid. Men för de som har ett normalt cashflow så är det bättre att prioritera kommunikation.

Sedan så gynnar vi svensk arbetskraft med, finns massor med svenskar som behöver arbete ;)
Jenkler IT AB / Jenklermedia - 073-731 76 64 - https://www.jenklermedia.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.