Tips på stor etablerad webbyrå

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 4
Hej jag vet att det finns många duktiga webbdesigners här inne men jag letar efter en stor webbyrå då jag hoppas på att få min hemsida byggd gratis eller iaf i utbyte mot possitiv reklam.
Hemsidan som ska skapas kommer att bygga kring välgörenhet där första projektet kommer att vara att bygga en brunn i afrika.
Finns det någon här inne som har möjlighet att jobba gratis mot reklam på sidan så är det självklart också välkommet att skriva till mig och visa tidigare arbeten.

MVH W
Inlägg: 130
Tack mottaget: 1
#28879
Bara en stilla undran...varför tror du att en stor webbyrå skulle vara mer intresserad av att jobba gratis?
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
Inlägg: 4
#28880
Självklart så jobbar ju ingen helt gratis men jag skulle i utbyte erbjuda en bra plats på sidan för banner eller liknande. Eftersom sidan bygger på välgörenhet så får de även en möjlighet att bli betingade med något possitivt.
Anledningen till att jag söker en stor webbyrå är då att de kan ha utrymme och ekonomiska möjligheter att täcka en sådan utgift.
Inlägg: 44
#28881
Hur mycket kommer du lägga på marknadsföring av din hemsida och projekt? Hur många besökare räknar du med att få till hemsidan?

De stora webbyråerna är stora för de kan ta betalt och är endast intresserade av större projekt så jag tror det är bättre att du riktar in dig på mindre webbyråer istället som vill ha publicitet.

Sedan beror det också på vad för slags hemsida du vill ha. Ska du uppdatera hemsidan ofta eller räcker det med en statisk HTML sida? Hur avancerad ska designen vara?
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
Inlägg: 4
#28882
Jag kommer att vända mig till tidningar och satsa på mun till mun marknasföring just för att inte använda några resurser på detta. Hemsidan kommer att ha under första tiden att byggas kring vänner och företag jag kontaktat. Besökarantalet kommet att öka jämt med hur uppmärksammat projektet kommer att bli.
Ikea är stort för att de tar betalt för sina produkter men de har samtidigt utrymme att lägga en viss procent på just välgörenhet. Därför tror jag att större webbyråer har råd med detta. Men om du tror att en mindre webbyrå är det bättre valet så vore jag tacksam om tips där med.
Hemsidan ska fungera som en typ av en community men det kommer inte att krävas någon avancerad design, då sidan främst bygger på funktion och inte en flashig utsida. Men samtidigt måste jag säga att jag själv inte har några direkta kunskaper kring hur en hemsida är uppbyggd och kan därför inte heller säga hur mycket som skulle krävas av webbyrån.
Tror ni att det finns möjlighet att ingå i ett samarbete med unicef eller liknande om projektet skulle vara tillräckligt intressant för dom? dvs de står för start av hemsida och del av drift tills projektet är igång i utbyte av stor del av sidans imkomst?
Inlägg: 44
#28883
Vet inte om Unicef stödjer externa projekt med bidrag men jag tvivlar på det för de arbetar ju med att få in pengar till sina egna projekt. Det enklaste är dock om du ringer och frågar dem. Tror det skulle vara mycket lättare om du fick ett företag att sponsra dig med en hemsida, inte en webbyrå.

Tycker du först och främst ska satsa på att få in pengar till projektet att bygga en brunn i afrika och endast ha en enkel hemsida utan community för det är den delen som kommer att kosta pengar. Varför inte börja med en gratis blogg och skriv om ditt projekt till att börja med? Det är gratis och det enklaste sättet att få besökare.
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
Inlägg: 4
#28884
Får ta och ringa runt lite och se vad man får för respons.
Det med sponsring är något jag också funderat över, så får se hur jag gör när affärsplanen är klar.
Anledningen till att jag vill ha en community och inte en blogg är att själva idén ligger just i hur jag tänkte styra upp communityn och om jag sulle skapa en blogg så är jag bara en i mängden vilket jag vill undvika..
Men tack för tipsen

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.