Söker PHP Kodare, erbjuder 500kr

16
Jag söker en Programmerare som också har kunskaper inom Mysql.



Jag har inte så mycket pengar att röra mig med, men det jag vill ha fixat skall inte vara allt för svårt för en skicklig programmerare.



500kr har jag att erbjuda, och det är efter att jobbet är utfört. (priset kan nog diskuteras).



Det är www.spelbomben.se som någon gång måste få sina funktioner, jag har haft ett flertal programmerare men eftersom jag inte hade pengar att röra mig i då så resulterade det i aldeles för unga samt lata personer, och det fungerar definitivt inte i längden.



Det jag vill ha fixat är:



*Adminsystem

Här skall man nå allt ifrån, man skall kunna klicka på "Skriva text", "Skriva nyhet" osv, även editera nyheter samt texter, recensioner osv. Man startar med att logga in på en användare, till exempel Användarnamn: 111aaa Pass: 222bbb, då när man loggar in skall systemet veta att det är just jag själv som loggat in. Dvs att om jag skriver en nyhet skall det automatiskt stå att det är jag som skrivit den, och så skall jag kunna klicka på "redigera min profil" där skall man kunna redigera lite olika saker om sig själv som senare kommer att hamna på redaktionssidan under sitt egna namn.



Jag skall även kunna sätta in banners på sidan väldigt enkelt, kan förklara senare på msn eftersom det inte är så viktigt nu i början, detta är en sak som kommer in senare.



*Nyhetssystem

När man har klickat på "skriv en nyhet" i adminsystemet så skall man komma till nyhetssystemet, vilket kommer att vara det enklaste systemet att göra, nyhetssystemet skall vara så att det blir ett resultat som liknar nyheterna på www.gameqube.nl.



Man skall alltså skriva en rubrik, ingress, och självaste nyheten, samt ladda upp en bild som är 64x64 (den som hamnar bredvid rubriken samt ingressen), man skall också kunna ladda upp bilder som prydligt skall kunna visas i nyheten.



Det som man med skall kunna göra är att man skall kunna lägga till en "embeded player" alltså en film ifrån youtube eller google video.



*Textsystem

Detta system skall vara i princip likadant som nyhetssystemet men bara det att texten kommer högst upp på startsidan som på www.gon.se, och att äldre texter skall komma upp i mindre bilder under den nyaste texten. (har inga exakta bildpropotioner).



*Recensionssystem

Detta skall vara nästan som textsystemet bara det att man skall kunna betygsätta spelet på olika saker som till exempel, kontroll, grafik, ljud osv. Det kommer jag längre in på när ni väl börjat arbeta.



*Redaktionssida

Det här stället har ni redan hört om högre upp i tråden.



*Att banners visas vid olika tillfällen (lättare att förklara över MSN).



Allt detta vill jag ha fixat, jag kan förklara detta mycket bättre över MSN eller över Skype, vilket där jag kan förklara småsaker i taget, gör jag det här blir denna tråd enorm.



Deadline: Den som tar sig detta arbete kommer att få en månad på sig (30 dagar), detta går såklart att förhandla, men det finns gränser.



Det ni kommer att tjäna på detta jobb är: Ni kommer lättare få jobb hos andra om ni kan visa upp andra hemsidor ni har gjort, och så kommer jag att ha er uppskriva (om ni vill) på hemsidan, där jag skriver att ni kodat sidan osv, vilket gör att ni ännu lättare kommer att få jobb senare.

Pengarna kommer ni såklart att tjäna.



Men jag kräver ännu en grej av dig som vill hjälpa till med sidan. Om någonting händer med sidan som till exempel att någon ouptäckt error dyker upp, då skall du vara den som fixar till det, det kommer att gå snabbt, men detta är även en sak som man kommer få göra i jobbet som webbdesigner, så detta skiljer sig inte ifrån någonting.



E-Mail: [email protected]



Det var allt, hoppas ni kan hjälpa till.



//Alexander Råsberg
232
Skojar du? [br] [br]Betalar du 500kr för detta arbete?? Jag skulle vilja tipsa dig om Joomla som redan från grunden stödjer de funktioner du efterfrågar. Sedan kan du komplettera med diverse "Plug-Ins" (Extensions) för att bygga ut din sida [br] [br]Joomla är som du kanske vet ett php-baserat CMS-system i Open Source.. Gratis, men kostar i tid ;) [br] [br]Vad är syftet med webbsidan? Kommer den generera pengar? Kan du garantera, eller avtala att delge en viss % av vinsten?
M-Daniel Johansson
16
Jag kommer först ge 500kr som kan få allt att fungera, detta Joomla eller vad det var du pratade om, är det helt reklamfritt? Och kan du eller någon annan modifiera det? [br] [br]För jag har en hel del tankar om hur detta olika system skall se ut, ja jag tänker äver ge en andel av sidans vinst i %, det vi kommer tjäna pengar på kommer vara banners, i början banners vi efterfrågar, senare när besökssiffrorna stigit kommer vi låta företag beställa plats på sidan för en viss summa pengar. [br] [br]Syfter med webbsidan är att få folk att veta det senaste inom Tv-Spels teknikensamt ta del av recensioner och alltså få reda på hur spel är, det finns ett stort intresse för sidan redan nu, och har redan samlat ihop några av de bästa frivilliga skribenter man kan tänka sig. [br] [br]När budgeten stigit till högre höjder kommer vi även försöka att starta med affär. Då behöver vi en kodare för det med såklart, och någon/några som kan driva själva affären, det startas med online affär men kommer troligen att sluta på en affär i Uppsala med, senare kanske andra städer också... [br] [br]Det gäller att sikta högt.
232
*dubbelt*
M-Daniel Johansson
232
Japp, Joomla är helt reklamfritt och med lite övning kan även DU hantera systemet via admin.. [br] [br][b]Läs gärna mer på:[/b] [br]www.svenskjoomla.se [br]www.joomla.org [br]www.joomlaos.de [br] [br][b]Webbsidor[/b]: [br]http://lookforplayers.com/ [br]http://www.husvagnsforum.com/ [br]http://www.rodefoto.se/ [br]http://konsultbolag1.se/new/ [br]http://www.webbavdelningen.com [br] [br] [br]Hört talas om Mambo då? Joomla är samma system fast det fick byta namn när Mambo såldes till kommersiella utvecklare.. [br] [br]Om systemet är bra? Tja fråga MTG (www.tv3.se, www.ztv.se, www.radiorix.com m.fl) ... Dessa webbsidor är uppbyggda i Joomla/Mambo. [br] [br]Jag behärskar systemet, men har "tyvärr" fullt upp med andra projekt.. ;)
M-Daniel Johansson
16
Inte så att du vill fixa detta åt mig för en femhundring? [br]Tycker att sådant här är svårt att fixa, och behöver hjälp, om det äver går att fixa forum så vill jag gärna ha det också.
18
Du lär nog hosta upp mer än 500kr för att få det gjort.
232
Ja, det känns inte helt motiverande att prioritera "välgörenhet" när man har kunder som faktiskt inser värdet och betalar. ;) [br] [br]Gratis är gott - Men tidskrävande! [br] [br]PS: Ditt krav om att man ständigt skall finnas närvarande för eventuella uppdateringar / korrigeringar innefattas oftast av någon form av supportavtal. Även om jobben går snabbt för en kunnig, så är det grejjen att finnas till hands just nu (läs:då) som är huvudsaken ...
M-Daniel Johansson
16
Alltså det när man skall finnas till hands det är att man kanske skall kunna se till sidan en gång i månaden eller någonting, utifall vi har något litet fel som måste fixas vilket det nog inte blir så lätt med Joomla
232
[quote="Shiine"]Alltså det när man skall finnas till hands det är att man kanske skall kunna se till sidan en gång i månaden eller någonting, utifall vi har något litet fel som måste fixas vilket det nog inte blir så lätt med Joomla[/quote] [br] [br] :o
M-Daniel Johansson
10
[quote="xt nordic"]Japp, Joomla är helt reklamfritt och med lite övning kan även DU hantera systemet via admin.. [br] [br][b]Läs gärna mer på:[/b] [br]www.svenskjoomla.se [br]www.joomla.org [br]www.joomlaos.de [br] [br][b]Webbsidor[/b]: [br]http://lookforplayers.com/ [br]http://www.husvagnsforum.com/ [br]http://www.rodefoto.se/ [br]http://konsultbolag1.se/new/ [br]http://www.webbavdelningen.com [br] [br] [br]Hört talas om Mambo då? Joomla är samma system fast det fick byta namn när Mambo såldes till kommersiella utvecklare.. [br] [br]Om systemet är bra? Tja fråga MTG (www.tv3.se, www.ztv.se, www.radiorix.com m.fl) ... Dessa webbsidor är uppbyggda i Joomla/Mambo. [br] [br]Jag behärskar systemet, men har "tyvärr" fullt upp med andra projekt.. ;)[/quote] [br] [br]Prova joomla, precis som xt nordic säger, du hinner lära dej programmet på 30dagar.
SVENSKA AUTO-NEWS
16
Kan inte ens hitta självaste programmet, det jag tankade ifrån deras hemsida är bara php dokument.
10
Här finns Mambo [br]http://mamboxchange.com/frs/?group_id=5 [br] [br]kolla här också [br]http://www.prologon.net/
SVENSKA AUTO-NEWS
16
Fasen jag installerade allt... Sen råkade jag ta bort allt och inte bara installationsfilerna.
232
Bry dig inte om Mambo... Kör på Joomla istället.. [br] [br]Här får du en direktlänk till komplett paket: [br][url=http://forge.joomla.org/sf/frs/do/viewRelease/projects.joomla/frs.joomla_1_0.1_0_10]Joomla.org[/url] [br] [br]Zippa upp filen på ditt webbhotell (stöder PHP?) sedan klickar du på dindomän.se/installation/install.php och följer anvisningarna...
M-Daniel Johansson
16
Ok helcoolt, tack för hjälpen. [br] [br]Går det att göra så att om man skriver en till exempel kategori nintendo nyhet och sedan en kategori microsoft nyhet, och att då båda nyheterna visas på www.spelbomben.se men att om man går in på nintendo.spelbomben.se så skall det endast vara nintendo nyheten som står. [br] [br]Ok ok, nu har jag lyckats att installera Joomla... Och vad nu, det ser ju ut som Joomlas hemsida typ när jag är inne på min hemsida -_-... Var skall jag starta?
187
Det var inte länge sedan jag var där du är nu :) [br] [br]Vill du göra det enklare att jobba med joomla kan du installera detta program. Detta program gör så att du kan köra MySQL och PHP i din dator. [br]http://www.apachefriends.org/en/xampp.html [br] När du väl har bekantat dig med joomla så kan du söka upp en lämplig template. [br] [br] [br] [br]Go natt! :z :z
Frilansande människa
16
Alltså skall man koda om i Joomlas php filer eller skall man göra allt ifrån administrationssidan?
232
Tja, det beror väl på vad du vill göra? [br] [br]Men jag kan garantera dig att du kan bygga ihop din webbsida helt via admin enligt den spec du inleder denna tråd med. [br] [br]Sedan får du ju snickra lite på designen vid sidan av. [br] [br]Men på www.joomlaos.de har du en ca; 800st gratismallar att välja på..
M-Daniel Johansson
232
Kom ju på programmet som innehåller PHPMyAdmin, databaser med mera + Joomla. [br] [br]Du installerar detta på din dator och du kan köra en Joomlasida på egen hårddisk om du vill. Bra för utveckling, samt om man inte har möjligtheten att testa på något bra webbhotell. [br] [br][b]Adressen:[/b] http://jsas.joomlasolutions.com/
M-Daniel Johansson
16
Tack för hjälpen, kommer nog börja lite smått i morgon bitti, kommer fortfarande att prata i denna tråd, btw gillar detta forum, det är faktiskt en av de få som hjälper en med saker iställer för att bara klaga ^^
232
Ja, men alla är vi barn i början ;)
M-Daniel Johansson
16
Ok, nu sitter jag och knypplar här =D, det är ganska svårt att få allt hur man vill, men det skall nog fungera, förressten, kan man lägga in egen xhtml i de olika templates? [br] [br]Och hur gör man för att placera olika saker och sådant? Alltså om jag till exempel vill att newsflashen skall vara nere.
232
[quote="Shiine"]Ok, nu sitter jag och knypplar här =D, det är ganska svårt att få allt hur man vill, men det skall nog fungera, förressten, kan man lägga in egen xhtml i de olika templates? [br] [br]Och hur gör man för att placera olika saker och sådant? Alltså om jag till exempel vill att newsflashen skall vara nere.[/quote] [br] [br]Svensk startguide: http://www.svenskjoomla.se/index.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=11&Itemid=23 [br] [br]För att se var modulerna ligger klickar du på "Site/Prewiev/Prewiev in line"..
M-Daniel Johansson
16
Ok tack, men ser ni att min sida utväcklas hela tiden? =D Något förslag till hur man kan skapa den?
232
Jadå, visst händer det grejjer... Bra jobbat! Du lär dig snabbt.. ;)
M-Daniel Johansson
16
Tackar =D, förressten, ni vet inte var man kan hitta en nyhetsextension som liknar nyhetssystemet på www.gameqube.nl?
232
Sök på http://extensions.joomla.org/ ... Finns massor att hämta där...
M-Daniel Johansson
16
Ok tack, skall checka in där.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.