Startsida
av Maziyar Khallagi
Maziyar Khallagi
1 foruminlägg
31 artiklar
"I've been failing for, like, ten or eleven years. When it turns, it'll turn. Right now I'm just trying to squeeze through a very tight financial period, get the movie out and put my things in order." - Francis Ford Coppola

 

Att starta ett företag och sedan driva det så att det blir framgångsrikt, är som att försöka bestiga ett stort berg. Båda innebär en stor risk med stora chanser till besvikelse och en känsla av äventyr.

Under din väg till framgång kommer du att stöta många problem men du kommer samtidigt att upptäcka många nya möjligheter och erhålla otroliga erfarenheter.

Du behöver dock förstå att vägen till framgång tar mycket längre tid än du kanske tror. Det är inte bara bergstoppen som ser närmare ut än vad den är, berget blir även brantare och svårare att klättra ju närmare du kommer toppen av det. Oavsett inom vilket område du är verksam behöver du förstå att du inte kan omvandla idéer till verklighet över en natt. Det kommer bara inte att hända, oavsett hur begåvad, intelligent eller eftertraktad du än är.

I dagens Sverige är det många som tror att de kan lyckas över natten. Ena dagen går de en kurs i presentationsteknik och nästa dag har de en föreläsning i en fullsatt Friends Arena. Ena dagen tar de examen från Handelshögskolan och nästa dag driver de ett stort börsnoterat bolag. Tyvärr sprids denna falska tro genom tidningar, radio tv och Internet. De sprider budskapet att du kan lyckas med att uppnå dina mål över en natt. Faktum är att du inte kommer att bli den stora stjärnan över natten, hur mycket du än lägger ditt hjärta och själ i det. Det värsta är att du kanske inte lyckas efter ett eller två år heller. Du behöver kanske vänta upp till fem år för att komma nära ditt mål.

 

Det är här tålamod är det viktiga. Genom tålamod kan du få tiden att jobba till din fördel. Precis som den stora filmregissören Francis Ford Coppola behöver du jobba hårt samtidigt som du är villig att vänta på framgång. Låt oss anta att du startar ett viktigt projekt som kan ge dig framgång, kändiskap, kärlek eller ett spännande liv. Du behöver då ställa in dig på att det kan ta fem, tio eller till och med 25 år att uppnå ditt mål. De som är framgångsrika är alla uthålliga och kämpar trots motgångar för att kunna bli klara med viktiga och svåra projekt. En företagsledare sa till mig: "Jag insåg tidigt att framgången var kopplad till att inte ge upp. De flesta människor som startar företag ger upp alldeles för snabbt och går vidare till andra saker. Om du helt enkelt inte ger upp, kan du överleva andra personer som har påbörjat företag samtidigt som dig."

Uppenbarligen kräver framgång en del uthållighet och tålamod. Det faktum att framgång tar så lång tid är egentligen en bra sak. De flesta människor kan inte hantera framgång, speciellt om den kommer för snabbt. Tänk om du fick framgång över en natt? Skulle du uppskatta den lika mycket och få lika mycket tillfredsställelse av framgången som när du har kämpat för den? Jag tror att framgång över natten sker bara i sagor och filmer. För att kunna bli framgångsrik behöver du ha tålamod och uthållighet, oavsett vilket område du är verksam i.

Vill du uppnå dina mål? Sätt då realistiska mål så du inte riskerar att bli utbränd. Säg inte att du ska erövra marknaden 2013 utan sikta snarare på år 2017 eller 2027. Ta ständigt nya steg för att närma dig dina mål för att öka dina chanser för framgång. Kom ihåg, tålamod är a och o eftersom allt som är värt att ha tar lite extra tid. Framgång hittar dig när du slutar jaga den och börjar vara den!

Taggar:

Visa kommentarer 5
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
PL
| Anmäl | 7 år sedan
Klokt sagt.
Tråkigt men sant och klokt.
Skulle vara trevligt om det gick lättare men...

Tack för inspirationen till ökat tålamod!
| Anmäl | 7 år sedan
TÄNKVÄRT
Tålamod är verkligen ett keyword!
Vi hat träffat på sajter där man slänger upp en sajt och påstår sig att vara först fast att det redan finns exakt samma sidor/tjänster. Jag tycker är fult och oetiskt att påstå att man är först med en tjänst och ende i Sverige när man inte är det!

Nej var rak i ryggen och tro på det du gör fast va beredd på att hitta nya sidor som påstår både det ena och andra!
Maziyar
| Anmäl | 7 år sedan
Tack för era kommentarer. De berikar och ger nya perspektiv på artikeln.
Susanne
| Anmäl | 7 år sedan
För mig kändes det skönt att läsa, folk tror ofta att man skalll få framgång så snabbt, och sen utmålas det ofta av "positiva tänkare" så stort
Janne
| Anmäl | 7 år sedan
Håller med övriga - skön läsning! Men det gäller väl att hitta en balans. Som någon entreprenör sa (minns inte vem) men det värsta man kan intala sig själv är att det kommer att ta tid. För allt för ofta blir det väl som man tänker.. Så man borde väl kanske förvänta sig att det ska gå snabbt och bra utav bara fasiken, men ändå inte bli för besviken och frustrerad när vissa saker tar längre tid.