Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Gratis fakturamall

Dela artikeln
söndag, 27 april 2008 33

Bild på fakturamallen

1. Gratis!

2. Proffsig och lätthanterlig PDF

3. Helt gratis!

Dokumentmallen ”Faktura” används som ett betalningsunderlag vid försäljning av varor och tjänster.

Ladda ner mallen

Ladda ner gratis fakturamall här

Fakturor utgör även underlag för bokföring både för avsändaren och för mottagaren. I en faktura skall flera uppgifter framgå enligt lag, bland annat skall varje faktura ha ett fakturanummer, fakturadatum, förfallodatum, och en specifikation av den tjänst eller vara som levererats.

Mall för ROT och RUT hittar du här

Fakturamall i PDF-format

Detta är den senaste fakturamallen i pdf. Den stora fördelen, förutom att den ser professionell ut och är lätthanterlig, är att du kan ladda ner den, spara mallen med samtliga uppgifter för att sedan kunna ta fram den vid ett senare tillfälle och snabbt skapa nästa faktura. Det sparar massor av tid.

Även denna är helt gratis att ladda ner.

Obs: Tänk på att ladda ner mallen och öppna den i Adobe Reader eller Adobe Acrobat. Att köra den direkt i webbläsaren (t ex Google Chrome) kan göra att uträkningarna slår fel då alla webbläsare inte stödjer uträkningsscriptet.

Obs: Mallen väger lite mer (1mb) när du laddar ner den men det är bara verktygsmallen - dvs att när du sparat/skrivit ut den med tex något av pdf-programmen nedan, så kommer den inte väga mer än någon annan pdf-faktura.

För att ändra momssatsen så gör du det nere till vänster i mallen, vid momsunderlag. Den står automatiskt på 25% moms till en början. Låt säga att beloppet är 1000kr så skriver du det bredvid t ex "Moms 6%" om du önskar att ändra till det. Då räknar den om automatiskt.

Notis: Om du vill spara någon av ovanstående faktura i pdf-format så att du enkelt kan mejla den till din kund rekommenderar vi att ladda ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator(En ny skrivare kommer att synas när du väljer att skriva ut. Tryck på den nya och du kan spara filen som en pdf på din hårddisk.)

Fakturamall i Excel-format

Denna fakturamall är i XLT-format anpassad för att användas som en fakturamall i Excel. Du anpassar själv fakturan vid ett första tillfälle med egen logotyp och färger. Den räknar ut Enheter/Antal, Pris, Moms, samt Totalsumma och skapar på Fakturan en Fakturakopia.

Här kan du ladda ner fakturamallen i Excel.

Här kan du hämta en beskrivning av fakturamallen i Excel som en text-fil.

Här kan du hämta en beskrivning av fakturamallen i Excel som en word-fil.

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Fakturamallen i pdf fungerar bäst i den senaste versionen.)

Kommentarer

 • johan.persson
  johan.persson måndag, 12 september 2011

  Kanonbra med dessa mallar! Innan man fått igång ett ordentligt kundflöde så slipper man köpa program som genererar sånt här.

 • Patrik
  Patrik måndag, 29 augusti 2011

  Ja du behöver ett lösenord till Excel mallen och det lösenordet finns i beskrivningen som tillhör mallen. Det används för att ta bort bladets skydd, om du vill ändra i mallen. Lösenord: faktura

 • Erik
  Erik söndag, 28 augusti 2011

  Se upp....man behöver lösenord för använda dessa filer..:(

Flest reaktioner i veckan

Välj kommun från listan