Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Gratis fakturamall

Dela artikeln
söndag, 27 april 2008 33

Bild på fakturamallen

1. Gratis!

2. Proffsig och lätthanterlig PDF

3. Helt gratis!

Dokumentmallen ”Faktura” används som ett betalningsunderlag vid försäljning av varor och tjänster.

Ladda ner mallen

Ladda ner gratis fakturamall här

Fakturor utgör även underlag för bokföring både för avsändaren och för mottagaren. I en faktura skall flera uppgifter framgå enligt lag, bland annat skall varje faktura ha ett fakturanummer, fakturadatum, förfallodatum, och en specifikation av den tjänst eller vara som levererats.

Mall för ROT och RUT hittar du här

Fakturamall i PDF-format

Detta är den senaste fakturamallen i pdf. Den stora fördelen, förutom att den ser professionell ut och är lätthanterlig, är att du kan ladda ner den, spara mallen med samtliga uppgifter för att sedan kunna ta fram den vid ett senare tillfälle och snabbt skapa nästa faktura. Det sparar massor av tid.

Även denna är helt gratis att ladda ner.

Obs: Tänk på att ladda ner mallen och öppna den i Adobe Reader eller Adobe Acrobat. Att köra den direkt i webbläsaren (t ex Google Chrome) kan göra att uträkningarna slår fel då alla webbläsare inte stödjer uträkningsscriptet.

Obs: Mallen väger lite mer (1mb) när du laddar ner den men det är bara verktygsmallen - dvs att när du sparat/skrivit ut den med tex något av pdf-programmen nedan, så kommer den inte väga mer än någon annan pdf-faktura.

För att ändra momssatsen så gör du det nere till vänster i mallen, vid momsunderlag. Den står automatiskt på 25% moms till en början. Låt säga att beloppet är 1000kr så skriver du det bredvid t ex "Moms 6%" om du önskar att ändra till det. Då räknar den om automatiskt.

Notis: Om du vill spara någon av ovanstående faktura i pdf-format så att du enkelt kan mejla den till din kund rekommenderar vi att ladda ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator(En ny skrivare kommer att synas när du väljer att skriva ut. Tryck på den nya och du kan spara filen som en pdf på din hårddisk.)

Fakturamall i Excel-format

Denna fakturamall är i XLT-format anpassad för att användas som en fakturamall i Excel. Du anpassar själv fakturan vid ett första tillfälle med egen logotyp och färger. Den räknar ut Enheter/Antal, Pris, Moms, samt Totalsumma och skapar på Fakturan en Fakturakopia.

Här kan du ladda ner fakturamallen i Excel.

Här kan du hämta en beskrivning av fakturamallen i Excel som en text-fil.

Här kan du hämta en beskrivning av fakturamallen i Excel som en word-fil.

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Fakturamallen i pdf fungerar bäst i den senaste versionen.)

Kommentarer

 • DN
  DN torsdag, 15 maj 2014

  Hej,
  jag provade PDF mallen och den fungerade helt utmärkt!
  Tack!

 • Företagande Redaktionen
  Företagande Redaktionen torsdag, 27 mars 2014

  Se länken där du kan hämta en beskrivning av mallen.

 • Sevak
  Sevak torsdag, 27 mars 2014

  Hej. Det går inte att infoga företagets logotyp i Excel filen. Det går inte att ta bort text, eller ta bort formatering heller, det krävs lösenord då. Jag behöver er hjälp. Tack på för hand.
  MVH Sevak

 • Jesper A
  Jesper A torsdag, 10 oktober 2013

  Hej. En bra kanon bra lätt och snygg men kan man inte lägga in sin loga typ unde "avsändare"??? mvh J.A

 • Håkan Andersson
  Håkan Andersson torsdag, 10 oktober 2013

  Hej! Funka bra ända tills därnere, där det va förtryckt...beloppen 0.00 på ett fllertal ställen., mysko!!

 • henrik
  henrik fredag, 09 augusti 2013

  hej
  hur får jag fakturan att fungera när jag ska dra av rotbidrag ?
  Med vänlig hälsning
  henrik

 • Patrik Nilsson
  Patrik Nilsson lördag, 18 maj 2013

  Vet inte vad som är fel då. Använder du Windows 8 eller Mac så kan det bli problem. Annars ska det gå.

 • Susanne
  Susanne fredag, 17 maj 2013

  Jag kan inte ändra momssatsen. Jag vill inte ha någon moms alls eftersom det rör sig om omvänd betalningsskyldighet för byggtjänster. Men hur jag än försöker ( och ja, jag har läst om hur man ska kunna ändra momsen) så går det inte att ändra. Jag kan ställa mig med markören t ex precis efter där det står momsfritt, men jag kan inte slå in något belopp.
  Hur ska jag göra??

 • Patrik Nilsson
  Patrik Nilsson måndag, 25 mars 2013

  Inte riktigt med på vad du menar men kanske tänker du på faktura till privatperson? Denna mall är gjord enligt alla konstens regler där du fyller i belopp och sen läggs moms på automatiskt då det ändå inte är en faktisk kostnad för ett företag.

 • Alex
  Alex måndag, 25 mars 2013

  Jag vill endast fylla i totalbeloppet och låta fakturan räkna ut och fylla i momsen själv. Dvs tvärtom mot vad denna faktura gör. Mycket omständigt, tidkrävande och jobbigt att behöva räkna allt manuellt vid sidan om och sedan manipulera in siffrorna i fakturan.

  Kommer det någon faktura man kan fylla i totalbeloppet på?

Senaste nytt

Välj kommun från listan