av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1202 artiklar

 

Mall för aktiebrevDokumentmallarna ”Aktiebrev 1-4” används som ett bevis på att någon äger aktier i ett aktiebolag och skall utfärdas om en aktieägare skulle kräva detta av aktiebolaget. (1-4 avser hur många som kan skriva under aktiebrevet.) Varje aktiebrev tilldelas ett nummer. I aktiebrevet står namnet på aktieägaren aktiernas antal och köpesumman. Observera att även en juridisk person kan vara aktieägare.

Därtill nedtecknas huruvida det utfärdande aktiebolaget är publikt eller privat samt dess organisationsnummer. Avslutningsvis nedtecknas ort och datum samt styrelseledamöternas underskrifter. För att ett aktiebrev skall kunna utfärdas krävs att hälften av aktiebolagets styrelse undertecknar aktiebrevet, att bolaget är registrerat samt att aktierna till fullo har betalats.

Aktiebrevsmallarna är helt gratis.

Ladda ner aktiebrevsmallen

Ladda ner gratis mall för aktiebrev - 1 underskrift

 

Ladda ner aktiebrevsmallen

Ladda ner gratis mall för aktiebrev - 2 underskrifter

 

Ladda ner aktiebrevsmallen

Ladda ner gratis mall för aktiebrev - 3 underskrifter

 

Ladda ner aktiebrevsmallen

Ladda ner gratis mall för aktiebrev - 4 underskrifter

Notis: När du vill spara aktiebrevsmallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator(En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen aktiebrev fungerar bäst i den senaste versionen.)

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.