Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

GROW - En modell att testa

Dela artikeln
fredag, 22 februari 2013 0

growInom coaching finns det en modell som kallas GROW. Det är en metod som i fyra steg hjälper dig att nå det resultat du definierat - vanligtvis i samråd med en coach. Om du inte har någon coach till hands men ändå vill testa modellen kan du alltid prova att vara din egen coach.

Kanske har du en fråga du behöver svar på som du kommer på direkt? Det kan till exempel handla om att du vill arbeta mer effektivt med en viss arbetsuppgift eller genomföra en aktivitet.

Modellen passar hur som helst bäst för enkla och tydliga mål. Det är förstås extra viktigt att tänka på om man ska testa att använda modellen på sig själv.

De fyra faserna i GROW-modellen:

Goal - Formulera det mål eller resultat du vill uppnå.

Reality - Hur ser nuläget ut? Tänk igenom vad du behöver förändra för att nå dit du vill.

Options - Tänk ut så många alternativ på lösningar du kan. När du inte kommer på fler ska du komma på en till! Tänk kreativt och positivt och försök bortse från bort hinder och värderingar.

Will - Vad ska du göra? När ska det göras? Vilka fällor finns på vägen och hur undviker du dem? Behöver du något stöd? Hur stor är sannolikheten - från 1 till 10 - att du kommer att göra det som behövs för att nå dit du vill? Om du till exempel sätter en sjua, vad krävs för att det ska bli en tia?

Lycka till och tveka inte att testa alla möjliga vägar till en enklare, mer effektiv och roligare vardag som företagare.

Ämnen

Välj kommun från listan