Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Hans mål är att bli en världsberömd fotograf

Dela artikeln
fredag, 04 april 2014 0

JensC HilnerDet är viktigt att ha ett långsiktigt mål att sträva efter så att man inte svävar iväg och tappar fotfästet. Jens C Hilner berättar här om hans mål och hur man kan bygga upp en målbild som man kan följa.

Jens C Hilner presenterar sig som en som målar med ljus och skuggor, man kan också säga att han är fotograf och en väldigt framgångsrik sådan. Vid sidan av fotograferandet så jobbar han även som eventkoordinator på MeEvents.

Jens tror att det är viktigt att ha ett långsiktigt mål annars blir det nog lätt att man svävar iväg och tappar fotfästet om det man faktiskt gör och vill göra.

- Som egen företagare så kan kreativiteten och tankarna ofta explodera och man vill så mycket men då är det bra att ha ett mål och koncentrera sig på att nå det. För att sedan sätta ett nytt mål som man också strävar efter.

Han vill bli världsberömd

Jens har satt upp målet att bli en erkänd fotograf över hela världen. Hans målbild skapades av att han inspirerades av sina fotografidoler som har nått världssuccé.

- Då blev jag taggad och tänkte jag vill också bli världsbäst så då var det bara att tutta och köra.

Andra världsledande fotografer inspirerar Jens och han följer aktivt varje steg de tar och sedan bildar han sig en egen strategi som han själv följer.

Hur gör man för att skapa en bra målbild?

- Man följer sin vilja och skriver ner vad man faktiskt vill göra och bli. Sen tänker man ut en bra strategi för nå dit. Det ska vara en rimlig strategi som man vet att man klarar av att följa. Det är viktigt att ta små steg i taget så det blir rätt, vilket hjälper en att ta större steg sedan när det väl blivit möjligt, säger Jens.

Målmedvetenhet är ju alltid bra, fortsätter han. Det är värdefullt att ha något att drömma om. När man sitter på kontoret och knegar så vet man att man jobbar för något större och att man en dag ska nå ditt. Då är det roligare och lättare att ta sig igenom en dålig dag eller en svacka. Sen mår man bättre och är gladare om man har ett tydligt mål att följa, menar Jens.

- Jag har alltid haft en stark vilja och satt höga mål. Jag har alltid en dröm och jag följer alltid den oavsett pris och situation jag befinner mig i.

Kan en målbild förändras över tid eller är den statisk? 

- De långsiktiga målen ändras nog inte om inte något radikalt händer. Jag har haft mitt mål sedan jag var 15 år gammal. Men saker och ting händer ju i livet och givetvis kan det påverka ens målbild, avslutar Jens C Hilner.

Foto: Alex Wayne

 

Välj kommun från listan