Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Hitta en bra coach och fördubbla din inkomst

Dela artikeln
fredag, 26 september 2014 0

Har du någon gång tänkt på att skaffa dig en coach? Tror du att han/hon kan hjälpa dig att öka din inkomst? Du känner säkert till ordspråket ”Säg mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är”. Du behöver skaffa dig en omgivning som hela tiden påminner dig om dina goda föresatser och dina starka sidor.

Coachning är välkänt inom sporten. Begreppet används sedan ett antal år allt flitigare också inom näringslivet, men med en något annorlunda vinkling. Man kan säga att en chef coachar sina anställda i deras utveckling. Ofta kan du själv avgöra om du gör rätt eller fel. Livet ger oss massor av tillfällen i vardagen för feedback på det vi gör. Men för att du ska bli riktigt bra behöver du en lärare, tränare eller coach som hjälper dig att se saker som du själv inte ser.

Visste du om att en av de viktigaste byggstenarna du behöver för att lyckas i livet är att skaffa dig en coach? Du behöver en person som är mer framgångsrik än du, som kan lära och utmana dig. Ett bra exempel är professionella idrottsmän. Det är därför alla framgångsrika bodybuildare, golfare, boxare och många andra har haft en coach i sitt liv och det är därför de fortsätter att ha kvar coachen även när de har etablerat sig som proffs.

Varför tror du det är så? Jo! För att enbart coachen/ mentorn, med sin erfarenhet, kan hindra dig från att begå alla de misstag du skulle ha begått om du var ensam med din karriär. Om du gör detta kommer du att se hur du ökar dina chanser att nå ditt mål och förverkliga din dröm.

Det finns tusentals människor som stagnerar och inte har någon framgång i varken det privata livet eller i arbetet. Jag känner förmodligen inte dig, men du är kanske en av dem som försöker bli en bättre person och lyckas i ditt liv. I alla fall så var jag på det viset en gång i tiden. Jag ville bara bli bättre och utvecklas och känna att jag gjorde framsteg i mitt liv. Jag ville tjäna mer pengar, jag ville ha ett bättre jobb och självklart önskade jag att jag någon gång kunde starta mitt eget företag.

Jag tror att jag har gjort allt detta vid det här laget, men eftersom jag är ambitiös så kommer det ständigt in nya mål i mitt liv och därför tycker jag att det är skitskoj att utvecklas hela tiden. En av de viktigaste sakerna jag lärt mig under den senaste tiden är att skaffa mig en coach. En del kallar det också för mentor, oavsett vad du vill kalla det tycker jag att du ska skaffa dig en coach i ditt liv. Sedan jag skaffade mig en coach/mentor så började mitt liv bli bättre, jag kunde se saker och ting mycket tydligare och kunde fokusera mer på mina mål.

Del 2: Coacha dig till framgång

Ämnen

Välj kommun från listan