Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: tillverkare?

tillverkare? 20 sep 2007 09:07 #12229

Hej!

Har en affärsidé som jag vill genomföra men har fastnat med för många frågor och vet inte vart jag ska börja någon som har tips?

Ska jag ta kontakt med ett tillverknings företag innan jag öppnar eget? eller ska jag först öppna enskild firma och sen försöka hitta en tillverkare? vart hittar man tillverkare? kan man rita upp en bild och be dem göra en prototyp? hur kan dem veta vilken sorts plast man ska ha, när man inte ens vet själv? kan man ta patent på vad som helst? tillexempel det finns ju glas men om jag skulle tillverka glas med inbyggt sugrör.( det är inte det jag ska göra *ler* ) vill då ha patent eftersom jag inte vill bli överkörd av de stora företagen när jag precis har kommit ut på marknaden. ( ifall de efterhärmar ens idé).

Ja det är väl här jag måste börja vid tillverkningen...

tacksam för tips!
mvh Zandra

SV: tillverkare? 20 sep 2007 14:47 #12234

Först startar du bolaget, men tänk lite längre vid reg. att inte bara ta med det som var din idé. Se till att skaffa visitkort så snart de hela är klart och det allra nödvändigaste beroende på ekonomi. Uppfinnare har ingen lätt sits i Sverige men diskutera med Nutek ex.vis Det kan vara bra att ha några inkomster medan man väntar på lyftet av uppfinningen. Att ta företagsrådgining före start är helt avdragsgillt även momsen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: tillverkare? 21 sep 2007 09:36 #12257

  • Mojo
  • Mojo's Avatar
  • OFFLINE
  • Ivrig postare
  • Inlägg: 1616
  • Tack mottaget: 3
Undvik att köra fast.

Har du en produkt som du ska förverkliga ska du ta patent på den. Kan vara bra att äga patentet själv. Lite kostsamt dock vad gäller patent men du finner mer om det på exempelvis www.prv.se kom ihåg att alla produkter inte går att patentera vissa kanske ska mönsterskyddas eller annat. Att ansöka om skydd är en långsam process så se till att vara ute i god tid.

Om du inte har en prototyp eller färdiga sksser på din produkt kan du inte räkna med att du kommer få reda på en exakt kostnad i produktion.

En prototyp är alltid bra att ha. Dock ska du kunna prata med en plasttillverkare om hur materialet ska kunna fungera ihop med dina krav, värme, kyla, el, ljus, slitage mm för att få reda på vilken form av plast du ska arbeta med. Jag har hört att www.inplastor.se ska vara bra. Kanske kan du fråga dem eller om de kan ge dig vidare rekommendationer. Andra saker som du kan behöva kolla upp om det exempelvis rör sig om elektricitet är CE märkning.

Du kan säkert få mer tips och råd här: www.uppfinnare.se

Företagsregistrering, visitkort och presentationsmaterial av din prototyp och din verksamhet kan sedan vara bra att ta fram innan du pratar med det slutgiltiga tillverkningsföretaget samt dina kunder du vill sälja in uppfinningen till.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

Välj kommun från listan