Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)?

Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 21 nov 2007 17:38 #14523

Hej!
Jag har brottats med ett förpackningsproblem och ev funnit en lösning, men jag tar gärna emot andras tips och erfarenheter.

Det finns brevpåsar av spunnen polyeten, 10 ggr starkare än papper, vattentålig; Tyvek. Jag har aldrig sett någon sådan, verkar vara en ganska ny företeelse, men fungerar det så skulle det passa mig då jag behöver förpacka en ask som i ett "bubbelkuvert" skulle åka på en skrymmandekostnad i porto.

Går det att fästa etiketter på materialet? Kan man skriva med kulspets / tusch på det?
Andra fördelar / nackdelar?
Var köper man dem till ett bra pris? ( Fick leta ganska länge innan jag hittade en leverantör där C5-påsar kostar 2,50 kr/st - vilket verkar helt OK ).

Tack för ett bra forum!  :)

/Inkan
Inkan Online

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 21 nov 2007 18:02 #14525

 • Mojo
 • Mojo's Avatar
 • OFFLINE
 • Ivrig postare
 • Inlägg: 1616
 • Tack mottaget: 3
Du tänker på denna:
www.unipost.nu/index.aspx?p=shop.aspx&menuID=1&pnamn=tyvek

Spunnen polyeten är enl wiki
sv.wikipedia.org/wiki/Polyeten
sv.wikipedia.org/wiki/Termoplast

Tusch ska gå hyfsat bra att skriva på plast det om det är vattenfast tusch dock har det lite längre torktid än normala papper som suger in tuschet. Går det bra med något fetare tuschpennor som bl a är utmärkta att använda till att skriva på cd-skivor finns en bra sådan på www.mattonbutiken.se som heter Sharpie:
www.mattonbutiken.se/search.php?sok=Sharpie
Tyvärr är den alkoholbaserad men det kanske spelar mindre roll.

Fästa ettiketter borde inte vara några problem men frågan är vad du ska frakta. Vissa etiketter innehåller inte syrafritt lim. Som vid lång förvaring kan påverka innehållet. Finner inga snabba uppgifter heller om materialet är syrafritt vilket jag betvivlar men det borde Tyvek eller deras ÅF kunna svara på.

Jämför priser här:
www.unipost.nu/index.aspx?p=shop.aspx&menuID=1&pnamn=tyvek
www.op-kuvert.se/sort/diveg.html

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB

Må väl!

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 21 nov 2007 18:27 #14527

Exakt på pricken den!

Jag pratade med Unitek (unipost.se) i dag och de skickar provexemplar - så svaret kommer. Jag skickar en ask som i sig inte är ömtålig, men vanliga papperskuvert tenderar att spricka sönder kring askens hörn så nu tejpar jag kuverten för att de ska hålla. Det blir förmodligen både fulare och dyrare.

Tack för hjälpen! Om ingen annan här har använt Tyvek-brevpåsarna, så kanske jag kan bidra med mina erfarenheter snart.

/Inkan
Inkan Online

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 21 nov 2007 19:44 #14529

 • Mojo
 • Mojo's Avatar
 • OFFLINE
 • Ivrig postare
 • Inlägg: 1616
 • Tack mottaget: 3
Jo jag antog att jag var rätt ute.  :winner

Alla bidrag är bra bidrag... bara man inte får påssjuka :LOOOL

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 22 nov 2007 12:31 #14539

Hej!
Vill bara berätta om min "påssjuka".  :giggle

Provexemplaren på Tyvek-brevpåsarna kom fram i dag. Jag trodde att de skulle vara åtminstone en gnutta "plastiga", men de känns som siden på ytan och är riktigt vackra, vilket blev en extra bonus, då jag ska skicka smycken i dem.

Trots att de är så tunna och lätta så lyckades jag inte riva hål på en påse med handkraft, så nog håller de för det jag ska ha dem till alltid. Beställde 300 st på en gång.

Jag hoppas att jag inte blir portad för reklam nu, men jag blev verkligen lite "påssjuk" och vill berätta för fler som kanske har liknande förpackningsproblem.

;D

/Inkan
Inkan Online

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 22 nov 2007 12:39 #14540

 • Mojo
 • Mojo's Avatar
 • OFFLINE
 • Ivrig postare
 • Inlägg: 1616
 • Tack mottaget: 3
Kul att höra och hur fungerade det för dig att skriva på dem?
Må väl!

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 22 nov 2007 13:38 #14542

Jo - det fungerar alldeles utmärkt att skriva med både kulspets och tusch. Ytan är lite glattare än vanligt papper, men inte alls som plast, som jag fruktade. Det kanske låter petigt att bekymra sej om en sådan sak, men varje liten detalj som kan strula får man gångra med några hundra i en verksamhet (minst) - så det var skönt att kunna försäkra sig om det.

Tack för omtanken!

/Inkan

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 11 nov 2009 11:05 #29215

Hittade denna tråd när jag googlade på "tyvek kuvert" och tänkte liva upp den igen. Kan berätta att jag fick hem mina provexemplar idag. Jag skickar också oömma kartonger som bara de tillsammans med informationsmaterial ligger på nästan 30mm. Därför har jag letat efter något tunnt och samtidigt starkt så jag kan skicka dem utan att betala skrymmande-porto.

Tror jag har hittat det! Du har rätt att de känns som sammet nästan, de verkar följsammare än vanliga kuvert, ska bli spännande att testa dem i praktiken. Ska köra dem i skrivaren men tror inte det kommer vara några problem. Sen får jag skicka dem till någon kund som inte har något emot att recensera kuvert kanske..

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 12 nov 2009 04:33 #29224

Kan ju annars propagera lite för mailingbags som är tunna polyetenpåsar som inte går att öppna utan att ha sönder dem. De är väldigt slitstarka och billigare än dessa ni visar. + miljövänliga. Jag älskar dem, kanske det är därför jag saluför dem  :D Kika gärna in hos mig om du vill, skickar gärna provexemplar.

Och det går utmärkt att skriva på dem med märkpennor. Brukar rekommendera Sense Allround till dem. De är billiga, säljs i 2-pack på Ica och håller bra
packa lätt - packa rätt
www.m-kylli-emballage.se

SV: Erfarenheter av Tyvek (kuvert, brevpåsar)? 12 nov 2009 15:47 #29243

Dom är nog för sladdriga för mina produkter, men bra att du skrev, jag ska köpa silkespapper av dig, du hade lagom stora förpackningar, har bara hittat 2:-/st på panduro hobby eller 20kg. Du hade lagom förpackningar.

Välj kommun från listan