köpa in varor till e-butik

11
Hej

Jag är i uppstartningsfasen av att starta ett företag och har mailat runt till olika leverantörer med en förfrågan om att köpa in deras varor.

Av 30 mailade leverantörer svarade dom ungefär så här:

20, jobbade inte med enbart webbutiker.
3, svarade inte.

5, behövde information om mitt företag för att ens kunna behandla min förfrågan.
2, ville boka möte.


Ska det vara så här svårt att få tag i leverantörer? Jag har inte registrerat något företag för att jag inte har tagit reda på möjligheterna tillräckligt än. Det är som synes ganska svårt att göra när man får svar av det här slaget.

205
1
Hur såg mailet ut som du skickade?
32
Jag har inte hört av mig till lika många leverantörer som du, men jag har liknande upplevelse.[br][br]Få som verkar jobba direkt mot webbutiker, och det är förvånansvärt många som inte svarar. [br][br]Jag har fått tipset att istället starta samarbete med återförsäljare, leverantörerna kan säkert förse dig med en lista över butiker...[br][br]
Mvh /
Anders Granström
Lev livet nu | Internetmarknadsförare

www.boka-upplevelse.se - Köp upplevelser online
www.Levlivet.nu - Upplevelser i Stockholm
www.LevlivetDesign.se - Internetmarknadsföring
www.Pokerregler.org | www.vm-2010.se
2066
2
Skulle tro att det inte har så mycket att göra med webbutik eller inte, utan mer med storleken. Om det är rätt eller inte tänker jag inte försöka reda ut, men jag kan tänka mig att det är en vanlig inställning att en "bara webbutik" inte kan vara en speciellt stor rörelse, och därmed inte omsätta speciellt mycket, alternativt vara av hobbykaraktär. Som leverantör (antar att ni egentligen menar importör/generalagent?) vill man oftast inte ha en okontrollerad spridning på sina produkter, och vill inte att en webbutik ska dumpa priser och "förstöra" för sina vanliga ÅF.[br][br]Mina reflektioner, baserade på en stor summa gissning.[br][br]Tips:[br]Maila inte - ring. (Har du ett kontor du kan ta emot leverantörer i är det ofta bra.)[br]Presentera dig inte som "webbutik", utan helt enkelt med vad du sysslar med. Om nu webb har en dålig klang hos vissa så strunta i att berätta om vilka försäljningskanaler som är dina huvudsakliga.[br]Förutsättningar för att det ska fungera att handla direkt från GA's är ofta att du har tillräcklig omsättning och inköpskvot, annars vill de oftast att du handlar från någon annan ÅF istället.[br][br]Sen tycker jag väl inte att respons från nästan 25% av tillfrågade leverantörer som nystartat (= ofta litet)  företag är speciellt dåligt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
22
Jag ska svara som egenskap av agent för flera märken. Vi får förfrågan om att få bli kund hos oss flera gånger i veckan. Så här tänker vi när vi avgör om någon får vara kund eller inte.[br][br]Är det en webbutik? Hur länge har den haft verksamhet? Vad omsätter de idag. Vad har de för betalningsförmåga? Vad har de för prispolitik? Vad finns det för potensial?[br][br]Är det en webbutik drar vi genast öronen åt oss. Anledningen är att många får för sig att öppna en webbutik då det är billigt. Det brukar oftast vara en hemmapulare som vill ha en hobby eller vill kunna skryta med att de är företagare. För att sålla bort dem har vi ett krav på att man vid första ordern lägger en order på X antal kr.[br][br]Vi vill inte att våra produkter ska finnas precis över allt. Det kommer leda till att priset dyker på produkten. De som ska leva på varan har inte en chans att vara med i prisraset och slutar helt enkelt köpa varan. Hemmapularen där emot behöver inte gå med vinst. Han värdesätter inte sin tid då det är en hobby.[br][br]Vissa vill inte ens ha varor på lager utan vill bara köpa när de fått order. Helst vill de spegla vårt lager. Detta tillåter vi aldrig.[br][br]Om du vill bli återförsäljare så föreslår jag att du ringer och talar om vad du gör idag och varför du vill bli återförsäljare. Har du precis öppnat webshop kommer du nog få det väldigt svårt. Ett kan vara att lägga en stor order på en gång. Jag är säker på att leverantören blir mer intresserad då. Men många vägrar kategoriskt näthandlare då de sällan är seriösa och ställer till problem på marknaden.
1616
4
Tack Primuz, ditt svar passade även in på denna tråd.[br][br]http://www.foretagande.se/component/option,com_smf/Itemid,10011//topic,3560.new.html/[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
162
[url=http://siamon.net/babystore/]http://siamon.net/babystore/[/url][br][url=http://www.bizzniz.nu]www.bizzniz.nu[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.