Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Leverantörsförmedlingstjänster Kina - erfarenheter?

Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 24 feb 2008 14:41 #16329

Vad har ni för erfarenheter av de här tre tjänsterna? När det gäller att hitta vettiga leverantörer av önskade produkter, risk för lurendrejeri, möjlighet till rådgivning/assistans och annat som kan ha betydelse?

http://www.alibaba.com/
http://www.globalsources.com/
http://www.made-in-china.com/

Tänkte att det kan vara intressant att utbyta erfarenheter.SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 24 feb 2008 15:33 #16332

  • Mojo
  • Mojo's Avatar
  • OFFLINE
  • Ivrig postare
  • Inlägg: 1616
  • Tack mottaget: 3
Eftersom dessa bara tillhandahåller förmedlingstjänster kommer du stöta på samma risker. För ingen av dessa aktörerna kommer ta ansvar för annan verksamhets slutna avtal.

Vill du säkra din beställning och få till bra avtal bör du göra det på plats med leverantör.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 24 feb 2008 16:08 #16333

Det är nog sant, men betyder det att förmedlingstjänsterna är identiska?

SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 26 feb 2008 02:05 #16396

Hejsan,

Tjänsterna/sidorna som du nämner är i det närmaste identiska och fungerar på ungifär samma sätt. Huruvida de är säkra eller inte går att diskutera, finns många seriösa företag, men också en del oseriösa. Som Magnus säger så är det alltid bäst att själv besöka fabrikerna på plats, priserna är alltid lägre och riskerna att du blir lurad är mycket låga.

Jag bor själv numera i Hong Kong och har en kollega på plats i Guangzhou i Kina, affärsklimatet här är annorlunda, men faktum är att de flesta företagare är seriösa och ofta är de lika rädda för riskerna med att handla med oss som vi med dem.

Behöver du hjälp med importen så är du välkommen att maila till mig: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - vi finns som sagt var på plats och kan hitta det mesta som finns på markanden.

Ha en trevlig dag!

Mvh,
Mikael Hansson

SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 03 mar 2008 05:43 #16538

Mikael: Får man fråga vad ni tar betalt för era tjänster?

Jag har hittat en leverantör via sådana tjänster. Har några varuprover på ingång, så jag kan inte riktigt tala om utfallet än, men det verkar seriöst. Kan också meddela att det kryllar av oseriösa företag på dylika sidor. Vissa produktgrupper är mycket mer drabbade än andra, t.ex. mobiltelefoner, spelkonsoler etc.

Hamnade i en lustig situation, där jag hade kontakt med både en återförsäljare och en kontakt på själva fabriken. Återförsäljaren var den jag först hade kontakt med, och hittade fabriken efter lite detektivarbete. Tyvärr var hon på fabriken rätt dålig på engelska och att hantera kunder från väst. Återförsäljaren verkade ha större vana vid att hantera västerlänningar, men är givetvis dyrare. Valde återförsäljaren för proverna och sannolikt första produktionsomgången. Funkar det bra och volymerna ökar får jag förhandla med dem på plats, har jag tänkt. Betalar hellre några dollar mer per enhet ifall det hela går smidigt än att det är några dollar billigare per enhet och det strular.

SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 07 mar 2008 08:27 #16722

Jag kan tipsa om en kille som heter Kenny Lee, bosatt i Torne Träsk eller liknande. Fantastiskt trevlig, talar svenska och jobbar så vitt jag förstår heltid med att förmedla jobb mellan Sverige och Kina.

SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 09 mar 2008 07:05 #16774

Hejsan,

Jag vet att Mikael är ute och reser och tittar på lite fabriker här i Kina, därför har han inte har haft tid att svara så jag kan svara i hans ställe.

Vi tar olika betalt beroende på vilken tjänst vi utför. Vi erbjuder sourcing, kvalitéskontroll, hjälp med frakt ect.

Maila mig så ska jag se vad jag kan hjälpa dig med. Jag bor och arbetar i Guangzhou i södra Kina.

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mvh,
Johannes Landström

SV: Leverantörsförmedlingstjänster​ Kina - erfarenheter? 13 mar 2008 10:33 #16907

Hej,

Kontakta mig på:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Så kan jag hjälpa dig/er med allt. Vi har över 20 års erfarenhet av handel med Asien samt svensk personal både i Sverige och Kina.

Välj kommun från listan