Traditionell leasing eller räntefri avbetalning - Skillnaden?

456
1
Hej
Tänkte skaffa mig en ny laptop och funderar över att traditionellt leasa den.. Men så såg jag på Dell att dom denna månad har 24månaders räntefri avbetalning med köprätt av resterande marknadsvärde efter perioden.

Vad är skillnaden mellan 36månaders leasing och 24månaders räntefri avbetalning rent skattemässigt och sett? Vad gäller vid avdrag och avskrivningar? Andra råd och tips?
49
Om du väljer att betala av datorn så äger du ju den från dag 1 vilket gör att den antingen ska kostnadsföras eller aktiveras (beroende på pris och livslängd) i BR och skrivas av på 5 år kanske.[br][br]Jag förstår inte riktigt om man betalar av en dator på 24 mån så är den ju betald, är det ett annuitetslån eller kan du amortera hur mycket du vill? [br][br]Avbetalning räntefritt är definitivt mer fördelaktigt än leasing, speciellt om du kan kostnadsföra datorn vilket du med 99% säkerhet kan.
456
1
Hej[br]Jag kollade med Dell och avtalet är att betrakta som ett hyresavtal/Leasing.
49
[quote author=DEJI link=topic=4250.msg21529#msg21529 date=1225626831][br]Hej[br]Jag kollade med Dell och avtalet är att betrakta som ett hyresavtal/Leasing.[br][/quote][br][br]Okej. Har du räknat på det? Blir det någon dator?
2360
37
Om du kan vänta till nästa år har förmodligen datorn gått ner i pris kan du köpa den så kan du skriva av den direkt nya regler  ½ basbelopp.  Har du inte pengarna kan det vara bättre att låna i bank. Det kan hända så mycket på 36 månader och själv skulle jag aldrig ta ett lån om det inte gällde bostad.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
456
1
Hej[br]Ja, avtalet var förmånligt och 24mån räntefritt så det blidde affär..[br][br]Datorn jag hade innan denna gick sönder så behovet var kraftigt övervägande för mig som konsult.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.