Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Företaget växer - hur hantera IT?

Företaget växer - hur hantera IT? 17 jan 2009 19:33 #23588

Driver en låda där vi är 7-8 som jobbar på heltid.  Lager, butik och en del kundbesök. Nu har vi några fristående PC, skrivare osv. men det känns som att vi kört fast. Businessen går bra och vi vill byta ut hela IT-paketet till något nytt. Hur bygger man bäst ut det hela eftersom vi har en ganska stor lokal (två våningar, 1500 kvm)? Vi har mycket kommunikation inom lokalen där vi springer från kontor till lager och vi vill dessutom snabbt kunna skicka mail till den eller de som är på kundbesök. Vi har funderat på något trådlöst. Tar tacksamt emot allt yper av tips.

SV: Företaget växer - hur hantera IT? 17 jan 2009 20:39 #23589

Svårt att svara på frågan innan man sett hur ni jobbar, hur affärssystem fungerar, hur lokalen ser ut etc.

Men, en lösning skulle kunna vara att var och en har en bärbar dator som man docka in på sin arbetsplats och har bättre skärm, tangentbord och mus om man vill det. Med 3G-modem kommer man rätt långt även ute på fältet.

Lär er köra mailen via webapplikation, så är det alltid tillgänglig. Skaffa mobil som klarar att läsa mailen via den också, så ökar tillägnligheten ännu mera. (Inte alltid läge att slita upp bärbar dator och börja meka med den).

Se till att alla sparar alla dokument centralt på servern där ni backar upp. Skulle någon dator bli stulen finns det inga dokuement på den, och ingen mail sparad på den heller. Lite jobb och pengar blir det, men inget livsviktigt som inte backats upp under resa eller som kan komma i orätta händer.

På kontor är det skönt att inte vara beroende av trådlöst, för hur det än är, så är det inte lika snabbt som riktiga kablar. Det hindrar inte att man på vissa ställen kanske ändå skall ha trådlöst därför att mycket tillfällighetsarbete sker där.

Skrivare är ett dyrt problem. Å ena sidan vill man ha så få som möjligt, för de kostar en slant och så skall det servas och donas med dem. Å andra sidan vill man inte att personalen skall stå på kö och vänta på dokument i en skrivarkö, eller använda en massa tid per dag för att gå till och från skrivaren. Man får hitta en lösning. Som regel är skrivare billigare än arbetstid i längden.

SV: Företaget växer - hur hantera IT? 17 jan 2009 22:33 #23591

Mer info tack. Vad gör ni, hur använder ni systemet ni har, vad saknar ni, vad tror ni att ni vill göra med det i framtiden? Trådlöst eller inte spelar ingen större roll, personligen föredrar jag trådbundet om det är fasta stationer, det fungerar generellt bättre, snabbare och enklare.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Välj kommun från listan