inköp innan företagsstart AB

11
1
Jag skulle vilja köpa in lite saker innan företagsstart som bl.a ekonomisystem, registrera webdomän/hotell och lite sådana saker som behövs för att komma igång.
Allt detta kommer ju skrivas på mig privat då företaget ej är registrerat ännu.
Kommer detta bli några problem sedan? Vill ju kunna dra av momsen på ev vinst sedan när företaget väl är startat.
tack igen för jätte bra inputs!
8
funderar över samma sak, har reigstrerat företaget hos bolagsverket, men ej fått bekrätfelse fårn skatteverket angåënde momsregistrering mm. kan jag handla saker som jag vill lyfta momsen på redan nu, eller behöver jag momsbekräftelse först?
74
Ring Skatteverket, slå på högtalartelefonen, slösurfa lite eller borsta tänderna, och sen efter 5 min telefonkö har du ditt svar.[br][br]Jag skulle tippa på att det inte är något problem eftersom man får starta företag upp till 3 månader efter att man haft sina första intäkter
1324
2
Detta är en av skatteverkets mest luddiga saker. [br][br]Man har rätt att köpa saker upp till ett år innan uppstart och dra kostnaden. [br]När det gäller moms kan man däremot inte dra denna innan man har momsregistreringen. [br]Men om Skatteverket bedömer att det man handlat inte kan användas för privat ändamål "brukar" dom se mellan fingrarna.  Så har jag fått till svar ett antal gånger. [br][br]Hans[br]
2360
37
Visst Hans är det märkligt att man inte kan ha klara regler på en så enkel sak. Företagsstartsupplysningar som jag håller på med får moms tas upp likadant med saker man behöver för företagsstart, och det är där det luddiga ofta kommer in. Men dra av det i första momsredovisningen. Skillnaden är ju inte  så stor för att annars ska hela summan tas upp som kostnad.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.