Dell?

54
Hej



Vi ska köpa några nya datorer till vårt företag.



Är Dell bäst eller finns det andra bra alternativ?



Inga större krav på prestanda.
32
Dell kan vara bättre pågrund av det kronglar till aldrig och har oftast inte problem jämfört med andra datorer !
50
Jag är lite "part i målet" eftersom jag själv säljer datorer och It utrustning men jag skulle absolut rekommendera dig att titta på HP. Pris/prestanda som alla andra stora märken och en riktigt bra serviceorganisation. [br] [br]Jag har tyvärr många kunder som råkat illa ut när de köpt Dell. Framförallt så har priset som annonserats varit ett annat när man väl beställer och när något har krånglat så fungerar servicen inte så bra... [br] [br]Jag menar inte att Dell är ett dåligt alternativ men bestäm vad som är viktigt för ert företag. Har ni egen kompetens som kan IT så kanske ni inte behöver lokal hjälp och då kan Dell vara ett riktigt bra alternativ. Har ni däremot inte någon egen kompetens så rekommenderar jag att prata med er IT partner om datorer och då kan kanske de hjälpa till med val av PC. [br] [br]Skillnaden mellan de stora märkena idag är hårfin så vad som står på burken är ganska ointressant.
6
Dell är både en för och en nackdel att nyttja. T.ex så är dells datorer byggda med vissa komponenter särskilt utvecklade för dell vilket gör senare uppgraderingar och utbyte av (vissa) delar till en omöjlighet. De använder sig även av en inbyggd mjukvara som strular till för den som själv vill hålla på och meka med burken. [br] [br] [br]Om man dock vill att någon annan tar hand om all service, ominstallationer, eventuella uppgraderingar etc så kan dell vara ett bra alternativ. [br]Vill man kunna fixa saker själv utan att tvingas skicka in burken varje gång något skall göras så rekommenderar jag inte dell.
640
5
[quote="Xtracted"]Dell är både en för och en nackdel att nyttja. T.ex så är dells datorer byggda med vissa komponenter särskilt utvecklade för dell vilket gör senare uppgraderingar och utbyte av (vissa) delar till en omöjlighet. De använder sig även av en inbyggd mjukvara som strular till för den som själv vill hålla på och meka med burken. [br] [br] [br]Om man dock vill att någon annan tar hand om all service, ominstallationer, eventuella uppgraderingar etc så kan dell vara ett bra alternativ. [br]Vill man kunna fixa saker själv utan att tvingas skicka in burken varje gång något skall göras så rekommenderar jag inte dell.[/quote] [br] [br]Är det inte så att vissa komponenter som RAM minne etc inte behöver vara orginal från Dell?
50
Helt säkert finns det andra minne att få tag på men ibland så gör Dell så att de fixar till någon extra detalj på utformningen så att standard minnen inte passar utan att man måste köpa minnen speciellt anpassade efter deras maskiner. Nu finns det tredjepartleverantörer som gör sådana minnen också så just minnen är ingen omöjlighet. Men jag rekommenderar att titta på andra leverantörer av datorer.
6
[quote="Robaino"]Är det inte så att vissa komponenter som RAM minne etc inte behöver vara orginal från Dell?[/quote] [br] [br] [br]Jovisst, därför jag skrev "vissa komponenter".. Bland de saker dells maskiner brukar ha specialtillverkade finns chassi och moderkort, även en särskild bootsektor brukar finnas inlagd vilket hindrar ompartitionering av diskar etc.. Det varierar lite från modell till modell.. [br] [br]Kort sagt kan man säga att om man inte kan något om datorhårdvara eller vill grejja själv med datorn så är dell ett helt ok val. Vill man ha kontroll över sin egen dator utan att behöva få hjälp av dell vid varje ominstallation/uppgradering etc så ska man inte välja dell. [br] [br]Smaken är som baken..
640
5
[quote="Xtracted"][quote="Robaino"]Är det inte så att vissa komponenter som RAM minne etc inte behöver vara orginal från Dell?[/quote] [br] [br] [br]Jovisst, därför jag skrev "vissa komponenter".. Bland de saker dells maskiner brukar ha specialtillverkade finns chassi och moderkort, även en särskild bootsektor brukar finnas inlagd vilket hindrar ompartitionering av diskar etc.. Det varierar lite från modell till modell.. [br] [br]Kort sagt kan man säga att om man inte kan något om datorhårdvara eller vill grejja själv med datorn så är dell ett helt ok val. Vill man ha kontroll över sin egen dator utan att behöva få hjälp av dell vid varje ominstallation/uppgradering etc så ska man inte välja dell. [br] [br]Smaken är som baken..[/quote] [br] [br]Ok tack för era svar! :grin: [br] [br]En följdfråga. [br] [br]Gäller detta bara Dell eller är det samma för alla "märkes datorer" IBM, HP mfl? :?
6
Det kan variera men generellt så brukar "märkesföretag" lägga in saker för att man skall tvingas vända sig till dom igen.. Det är en rätt enkel affärsstrategi.. [br] [br]Personligen så är jag skeptisk till åtminstone Dell, Compaq och IBM när det gäller datorpaket... Men å andra sidan är jag partisk..
114
Jag har just beställt leasing hos Dustin, och beställt det här HP-paketet: [br]http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010098350 [br] [br]Än så länge har supporten hos Dustin överglänst alla andra. De svarade inom 1 timme, vilket jag vet är jättebra. [br] [br]Vissa andra företag har inte svarat på e-post sedan jag skickade för 2 veckor sedan. [br] [br]Brukar annars bygga datorerna själv men är trött på att lägga ner arbete och felsökning när saker går sönder etc, bättre att låat någon annan göra sånt ;)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.