Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Sälja abonnemangstjänster över internet

Sälja abonnemangstjänster över internet 23 jun 2006 23:40 #3188

Hej,har filat på en affärsidé, det är en form av webtjänst i abonnemangsform. Dvs användarna ska (förhoppningsvis) betala (månadsvis) för tjänsten. :) Men jag är tveksam till hur jag ska kunna ta betalt på ett smidigt sätt.SMS-tjänster må vara smidigt, men vi pratar om en månadsavgift på 200-300 kr och funkar då inget vidare. Är det bara BG/PG som gäller då eller? :| Neteller? Eller det kanske bara är pokerspelare som har Neteller? :wink:Är tveksam till bank- och kreditkort. Dels säkerheten, men jag antar att det också kostar minst ett par procent extra?
ou're a warrior fighting for your soul

Taken from the world above and brought down the world below

Sälja abonnemangstjänster över internet 24 jun 2006 09:37 #3193

Anslut dej till ett betalsystem ex. Paypal eller Payson.
SVENSKA AUTO-NEWS

Sälja abonnemangstjänster över internet 15 jul 2006 21:33 #3286

Men hur utbrett är det då? Paypal är det enda jag har märkt att folk använder (fast då mest på amerikanska sidor). Jag känner till Paynova/Payson sen tidigare, men ärligt talat vet jag inte om det är nån som använder det i nån större utsträckning. Man kanske ska förlita sig på BG och PG?Ska tillägga att jag har reviderat kostnaden och satsar lite mer på kvantitet och inte bara kvalitét. :wink: Som det ser ut nu så ligger cirkapriset på 150 kr/månad för slutanvändaren.[edit] Paynova visar sig ta en årsavgift på 2000 kr.. Men Payson låter lovande! 3 SEK + 3% per transaktion, inte illa. Och då kan man erbjuda betalning via Visa/Mastercard och Internetbank. :D
ou're a warrior fighting for your soul

Taken from the world above and brought down the world below

Sälja abonnemangstjänster över internet 14 okt 2006 08:43 #4295

Du säger inte här hur du tänkt att kunderna skall hantera sina månadsavgifter. Det är stor skillnad på om kunderna skall själv betala varje månad, eller skall dom på något automatiskt system få betalningen utförd.Ex; automatisk betalning varje månad kan ju vara Autogiro eller något betalningsföretag som sköter detta åt dig varje månad.Om kunden själv skall betala så finns det ett flertal olika möjligheter. Dock kostar det nog en slant i årsavgift och hanteringsavgift. Det är heller inte så bra att låta kunden utföra detta själv varje månad.

- upp till 30:- SMS betalningar, kostar säkert 30-40% + årsavgift.

- upp till 200:- Telefonbetalning, kostar c:a 20-40% + årsavgift.

- över 200:- Kortbetalning, Faktura, Förskottsbetalningar.

Kortbetalningar är säkert det som är billigast med endast någon % i avgift plus årsavgift. Egen fakturering kan verka billigare, med du kommer garanterat att få stora kundförluster som gör att detta sätt inte är gratis.
Gratis Bokföring och Fakturering m.m.
www.dofree.se

Välj kommun från listan