Stor platt-tv till internetverksamhet

21
Detta är en grå-zon, det förstår jag. Vill bara höra vad ni tycker.

Låt säga att jag köper en 60-tums platt tv till min lilla internetverksamhet via företaget och hävdar att jag jobbar mycket bättre och effektivare på denna.

Tror du skatteverket kommer ha några invändningar?
Internetentreprenör - Bloggar på JohannesLarsson.com
2360
37
Till att börja med hakar jag upp mig på ordet via som betyder att du ska ha den hemma för eget bruk och sådant går inte skv med på. Annars är det inte storleken som har betydelse om skv skulle titta på dina papper utan om den används på företaget för företagets räkning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
21
Den kommer att användas till arbete och till eget bruk.
Internetentreprenör - Bloggar på JohannesLarsson.com
1324
2
Det är ju så att man får dra av MERKOSTNADER som man har för att driva företaget. [br][br]Så att du handlar en TV för att använda privat. Så får du ju inga merkostnader för att använda den i företaget. [br][br]Se likheten med bredbandet hemma. Du har (och alla svenskar antas ha enligt SKM) ett bredband i hemmet idag. Då får man ju inte dra av det bara för att företaget använder det. För bredbandet blir ju inte dyrare för det. [br][br]Så jag tror nog det blir svårt att få detta avdrag av en TV godkänt vid en revision. [br][br]Hans
21
Där ser man. Tack för hjälpen.
Internetentreprenör - Bloggar på JohannesLarsson.com
1324
2
Däremot kanske inte en 60 tums TV är normalt i hemmet. Och kan man då MOTIVERA varför man just måste ha denna stora TV för att utföra sitt arbete så finns ju 2 alternativ. [br][br]1. Man drar av merkostnaden för vad denna TV kostar jämfört med en ex 42 tums TV som man normalt hade haft privat. [br]2. Man införskaffar en 60 tums TV och använder för jobbet men inte privat. [br][br]Hans
2360
37
Det är mycket det här med ekonomistyrning och skatter-skv. Vi som häller på med sådan pluggar varje dag mer eller minde på detaljer som ni kan ha nytta av för just er fråga. men det bästa och lönsammaste om man räknar med hög lön att ta en helhetsrådgining där sådan går att få.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
78
2
När jag gick starta eget kursen så kursledaren att detta endast var räknat som en företags sak om tv:en endast fast på företagsplatsen, alltså inte i hemmet.
2360
37
Har man ex en villa och en avdelning med egen dörr toalett mm. som används till företaet så visst kan man ha den utrustning man behöver och även dra de kostnader som befattar den delen av huset. Detta finns det dom på som SKV  motsatte. Efter valet kanske dessa handläggare bytts yt innan alla företagare flyttar utomlands. De jag pratar med i Riga undrar varför de stannat så länge i Sverige. Det går naturligtvis att även kombinera men då gäller det att man kan alla parametrar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.