Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Sälja programvara som köpts utan moms

Sälja programvara som köpts utan moms 07 nov 2010 16:23 #36429

Hej. Jag har en del programvaror som jag funderar på att sälja. Det är snart dags att dra av mina kostnader i företaget mot inkomst av tjänst, då det är mitt första år. Frågan är om jag skall dra av mina köpta programvaror eller sälja dom? Vad förlorar jag minst på? Jag köpte dom för 250 dollar st från USA. Tänkte sälja dom för 125 dollar st. Hur blir det med momsen? Jag betalade ingen moms när jag köpte programvarorna, men bokförde ändå någon sorts moms i VISMA Enskild firma (fick googla hur jag skulle bokföra inköpen). Hur skall jag göra med momsen när jag säljer? Försäljningen blir förmodligen till olika länder i världen. Har förövrigt inga inkomster i företaget, utan alla utgifter är ifrån egen ficka.

Skulle det underlätta om jag sålde programvarorna till mig själv för 125 dollar st och sedan sålde privat? Kan jag då dra av mot inkomst av tjänst för dom övriga 125 dollarna? Frågan är ju då vad jag förlorar minst på att göra.. Dra av allt mot inkomst av tjänst eller sälja..

Mvh Jonas

SV: Sälja programvara som köpts utan moms 13 nov 2010 15:38 #36483

Ingen som kan hjälpa mig med detta? Får jag sälja programvarorna till mig själv för halva inköpspriset inkl moms? Jag tänkte sälja dom privat för halva inköpspriset, eller eventuellt lite lägre.

Kan jag dra av förlusten jag gör för programvarorna mot inkomst av tjänst?

Välj kommun från listan