Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Köpa domännamn, pris?

Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 08:17 #43730

Vad kan ett domännamn kosta? Jag vet att det självklart beror på hur bra det är och hur gärna man vill ha just det namnet, men finns det några riktlinjer?
Jag ska komma med ett prisförslag på ett namn(.se) Det är rätt bra till min bransch och låter bra (är inte beredd att döda för det dock), namet har inga å,ä,ö eller liknande i ordet men det kan vara lite svårstavat, mellan 5-10 bokstäver långt och inga krångliga tecken eller bindesträck, motsvarande .com är upptaget, namnet har inte varit igång innan (eller varit så litet att det inte blivit känt) så jag har inga fördelar av att det har arbetats in eller liknande... vad kan vara ett rimligt pris? Är det något mer man bör ta med i beräkningen?

Re: Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 12:10 #43732

Hej,

Lite svårt att tyda det du berättar.
Men ägs .se namnet av någon annan och är till försäljning?

Mvh
Kenneth
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.

Re: Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 12:13 #43733

Precis. Jag har blivit ombedd att komma med ett prisförslag och jag har ingen aning om hur mycket jag ska föreslå.

Re: Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 12:30 #43734

Frågan är hur pass attraktivt namnet är.

"Vågar" du lämna ut namnförslaget här på tråden?
Så kan du lättare få tips och råd.

Rent spontant så väldigt svårt att tipsa.
Det jag tänker på.. när man söker och hittar en webbadress
så lägger man oftast sidan under favoriter eller har turen att komma ihåg adrssen.. ;-)

Själv har jag skapat en webbtjänst under www.mylist.se
Där samlar jag alla (favorit)adresser i ordning och grupper.
Sedan kan jag logga in var som helst oavsett dator.

Nu blev iof reklam för mig.. ;-) men kolla gärna.
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.

Re: Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 12:52 #43735

Men om man inte utgår från mitt exempel, förstår att det är svårt när man inte är insatt i just det fallet, utan tar rent generellt.
Vad är det billigaste man får en adress för (en oattraktiv adress)och normalpris för en hyffsad adress? Finns det några generella riktlinjer? Pratar vi från en hundralapp eller tusenlappar? Sen förstår jag ju att priset kan rusa iväg till enorma summor för en "perfekt" adress..allt hänger ju faktiskt på hur gärna man vill ha den och hur mycket man kan/vill betala....

Re: Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 13:04 #43736

Har varit med om olika prisbud förr.

En billig variant kan förekomma runt 1000-2000sek.
Detta pga att någon köpt upp, namnet "legat" bra länge innan det blivit sålt pga att ägaren vill bli av med det. Dock hur historien förtäljer, vet jag inte.

Till priser som kan hamna mellan 5-10 tsek.
Men det tror jag inte är så vanligt.

Någon annan som läser tråden och har mer info. Så "rätta" mig gärna.

Dock... optimerar du sidan bra, om man tar hjälp av expert/ kunnig med seo, så spelar nog inte domännamnet jätteroll. Obs! Men det är min spekulering.
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.

Re: Köpa domännamn, pris? 23 apr 2012 13:15 #43737

tack! Jag tror inte heller namnet är helt avgörande. Det finns ju rätt många företag med adresser som är lite svårstavade eller svårgissade men som ändå har lyckats rätt bra, men det kräver ju som sagt lite mer jobb.

Därför vill jag inte lägga ner en hel förmögenhet på adressen, och när även andra varianter (.nu, .com osv) är upptagna så känns det inte som att den borde vara värt hur mycket som helst...

Re: Köpa domännamn, pris? 25 apr 2012 00:17 #43753

Jag skulle gissa att priset till största delen beror på vilket värde det har för personen som vill sälja det till dig och vilka andra alternativ personen har att använda det eller sälja.

En .se-domän kostar normalt 99 kr/år att köpa/äga rättigheter till. Erbjud en låg summa om du vill ha namnet men det inte är jätteviktigt för dig, typ 500 kr (om personen inte ägt det länge är det ganska bra avkastning på snabb affär). Får du det är det bra, får du det inte kommer du antingen få ett motbud som du kan ta ställning till eller så registrerar du ett annat namn.

Jag har sålt något enstaka domännamn, ett som passade perfekt till ett annat företag (samma som företagsnamnet).se. Jag hade registrerat namnet med en tanke om att starta upp en framtida verksamhet innan företaget tog namnet som sitt bolagsnamn, fick 8000 kr för det vilket kändes vettigt - jag kunde inte använda namnet som jag tänkt och företaget fick ett bra namn.

Jag har själv betalt runt 5000 kr för mitt huvudsakliga domännamn, från en konkursförvaltare för ett gammalt domännamn som inte längre användes.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Senast redigerad: 25 apr 2012 00:21 av Jonathan. Orsak: Reflektion eget domännamn

Re: Köpa domännamn, pris? 04 maj 2012 07:17 #43873

Mawi wrote:
tack! Jag tror inte heller namnet är helt avgörande. Det finns ju rätt många företag med adresser som är lite svårstavade eller svårgissade men som ändå har lyckats rätt bra, men det kräver ju som sagt lite mer jobb.

Därför vill jag inte lägga ner en hel förmögenhet på adressen, och när även andra varianter (.nu, .com osv) är upptagna så känns det inte som att den borde vara värt hur mycket som helst...
Idag kan du få en com-adress från 7:-, en eu-adress från 9:-. Det är så stor konkurrens hos webbhotellen att de gör nästan vad som helst för att få in nya kunder. Varför inte skaffa en eu eller com-adress? Har du bra innehåll och ett rss-flöde som fungerar är det bara att köra hårt.

Re: Köpa domännamn, pris? 20 dec 2012 10:13 #45571

Jag god vän sålde alldeles nyligen ett domännamn för 5 000 EUR. Ett namn som jag vet att hon köpte för att använda till ett forum, inget speciellt men uppenbarligen värt en del i köparens ögon. Så jag instämmer med föregånde, domäner (med untantag från generiska namn på engelska och .com adresser) värderas utifrån köparen, svårt att sätta ett marknadspris. Det finns värderingstjänster på webben men de skulle jag inte använda mig av.

Välj kommun från listan