Var köper lågprisvaruhusen sina varor?

Mika
Som rubriken lyder, var köper lågprisvaruhusen sina varor?
Tänker på tex Gkås, ÖoB, lågprisvaruhus på nätet osv.
Inköpskanalerna är ju förstås väldigt breda, men intressant att veta. Antar att man köper upp större varupartier, men från vilka kanaler?
367
46
Sortimentsbyggarna hos dem du referarar till och andra uppvaktas tungt och intensivt av leverantörer av alla slag. Inte enbart från lågprisländer. Många stora tillverkare med "ordinarie" varumärken erbjuder också s.k. Private Brand-produkter till volym/lågpris. På branchmässor ute i världen hittar du leverantörerna. " Åka till Kina" kan vara lönsamt men måste anses vara både svårt krångligt och osäkert utan att ha profressionell konsult med sig. http://driv-eget-utan-hemsida.blogspot.se ...sky is the limit...
Redaktuellt
367
46
[color=#0000ff][b]KOMPLETTERING.[/b][/color] Förutom tidigare tips/förslag så slår det mig att den kanske viktigaste och lönsammaste Inköpskällan kan vara s.k. Stock Lots. När du Googlar ordet så får du numera upp mängder av företag, förslag, erbjudanden om just ”billiga varupartier” om precis allt i alla branscher. Ursprungligen kunde de handla om t.ex. en containerlast som ingen ville eller kunde lösa ut där t.ex. befraktaren sålde rubbet för transport- kostnaden så han fick in sina pengar. [color=#0000ff][b] Varumärkesfiffel på ekonomiavdelningen[/b][/color] Ganska vanligt var också- och är kanske fortfarande- att ett företag, gärna märkesföretag ” släppte loss” ett rejält lager billigt på Stock-Lot-marknaden för att få snabba cash till momsdeklarationen eller liknande panikåtgärder. [color=#0000ff] [b]Störtförbannade återförsäljare i butiksledet.[/b][/color] Det kända varumärket kunde säga att ” det har skett utanför vår kontroll i logistikkedjan- och kanske det är piratkopiering?" Och liknande krystade svar på återfärsäljares Ilska och irritation för priskonkurrensen. Konkursutförsäljningar är ju också ofta en bra Inköpskälla.
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.