Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Våga ta steget - starta eget!

Dela artikeln
måndag, 27 april 2015 1
Lina Horndahl, ProPitch Lina Horndahl, ProPitch

Lina Horndahl var trött på otydliga karriärvägar och kollegor som ständigt gnällde över den statliga verksamheten. Nu har hon startat sitt eget företag, ProPitch, för att göra det hon gillar allra bäst: arbeta med kommunikation och entreprenörer.

Att sitta fast på ett jobb som du inte älskar är förödande. Det tar inte bara död på din kreativitet och produktivitet utan det påverkar också många andra delar av ditt liv. Om du inte trivs med ditt jobb och dina arbetsuppgifter kommer du aldrig att göra ett bra jobb. Har du istället ett arbete som du verkligen gillar gör du automatiskt ett bättre jobb, försöker hårdare och står upp mer för det du är med och skapar. Du måste älska ditt jobb för att kunna göra det riktigt bra. Att arbetet fyller på med energi gör också att du utvecklas och är gladare all den tid som du inte jobbar.

Så fungerar starta företag bidrag för arbetslösa

Lina jobbade tidigare statligt inom kommunikation och marknadsföring och trots att hon till en början lärde sig mycket på sin arbetsplats så tog det till slut stopp. Hon kände att möjligheterna till utveckling var begränsade och insåg att hon inte skulle trivas i längden. Lina har sedan innan drivit eget inom kommunikation och valde att satsa på att gå tillbaka till att vara egenföretagare.

– Att vara entreprenör är det bästa jag vet. Det är fantastiskt kul att förverkliga sina idéer, att vara spindeln i nätet och att se att det finns oändliga möjligheter. Att mitt företag, ProPitch, dessutom hjälper andra entreprenörer med att pitcha och kommunicera är en fullpott. Jag får jobba med de två sakerna jag gillar mest, kommunikation och entreprenörskap. Det är det bästa av två världar!

Att våga starta eget är något som vissa personer inte ens har på kartan över möjliga karriäralternativ, men Lina tycker att fler borde våga satsa på att göra det som de är bra på och som de tycker om att göra. Att ha ett tryggt jobb med lön, förmåner och allt vad det innebär är för många ett tungt argument för att inte våga satsa på sin företagsidé, men att vara entreprenör ger så mycket mer.

– Det är helt otroligt vilken energi det ger att driva eget. Att ta en idé och göra verklighet av den är den bästa motivationen som finns.

Lina vill uppmana fler att satsa på att driva eget.

– Våga satsa på din dröm! Gör en ordentlig koll på att din idé verkligen kommer att funka, ta hjälp av folk i din närhet som kan få dig att komma igång och tro på din idé. Våga ta steget, våga vinn!

Kommentarer

  • lars arenander
    lars arenander tisdag, 28 april 2015

    Sista stycket är det bästa och absolut det allra viktigaste. Förutan en stadig grund blir det svårt längre fram. Friheten man pratar mycket om består ofta av hårt arbete.

Välj kommun från listan