Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Kontakt

Kontakt 09 jul 2007 16:34 #10063

  • Mojo
  • Mojo's Avatar
  • OFFLINE
  • Ivrig postare
  • Inlägg: 1616
  • Tack mottaget: 3
En liten fråga apropå ett ärende som jag nyligen råkade ut för. En besökare på min webbplats skickade via kundansökansformuläret på vår webbplats ett tomt formulär till oss.
  rtfm.
Det enda jag där kunde notera var klockslaget ingen avsändare, ingen info.
Eftersom vi har en statistikmätare med livelog på webbplatsen kunde jag notera senaste besökarens IP nr samt att besöket kom via detta forumet. IP numret kunde jag via standard WhoIs IP sökning få fram vara lokaliserad i RIPE´s databas som har bredbandsbolaget som kund. I den databasen kunde jag söka mig till vilken adress samt telefonnummer som IP numrret är stationerat. Via enkel sökning på hitta.se kunde jag på telefonnummer och adress få fram uppgifter om vilket företag detta var (I detta fall ett koncernbolag). Och en snabb koll på företagsnamnet som domännamn få fram deras webbplats samt kontaktuppgifter. Med namnuppgifter om företaget kunde jag göra en sökning på foretagsfakta.se och få mer utförlig info om vem som är ägare, antal anställda och omsättning mm.

Nu kommer vi till min fråga.

Får jag kontakta företaget i fråga antingen via mail eller telefon och meddela att deras kundansökan inte var komplett ifylld på vår webbplats?

(Jag vet det låter kanske dumt eftersom 'kunden' inte lämnade några uppgifter i formuläret, men det hade vart kul att veta vilka regler som gäller.)
  :giggle

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

SV: Kontakt 09 jul 2007 17:33 #10066

Jag vet ett företag som erbjuder en tjänst/ett program som spårar användarna på sin sajt så att säljarna sedan kan kontakta företaget och se om de är intresserade av produkten eller mer information.
Tror iofs den sorterar bort ip-nummer som inte är kopplade direkt till ett företag. Så är det ett privat abonnemang så är jag osäker...

Mvh Patrik

Välj kommun från listan