sjukersättning

6
Hej
    Jag har sjukersättnig för jag klarar inte ett vanlig jobb på 8
timmar , har bestämt mig för att starta eget med en webshop
som jag har redan registrerat med egen domän, men känner
mig osäkert på när ska jag registrera företaget då kommer jag
inte att få rätt till sjukersättningen tror jag och vet inte om jag
kommer att tjäna tillräckligt för att försörja mig med min butik.
Tacksam om någon som kan råda mig på hur kan jag gå till väga.
758
1
Du har rätt till en hobbyverksamhet som omsätter ex antal kronor, innan du riskera[br]att bli av med din sjukersättning. Hör med dom hur stor denna hobbyverksamheten få vara.[br]Om denna hobbyverksamhet kan tänkas vara nyttig för dig, så finns det goda chanser.[br]Sedan beror det lite på om du har halv eller full sjukersättning och lite också beoende på varför du ha denna ersättning.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
2360
37
Man får fortsätta att ha en hobbyverksamhet och vara arbetslös, men att starta upp den och fortfarande få ersättning betvivlar jag, men jag följer gärna utveckingen och det med spänning.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
758
1
[quote author=lars arenander link=topic=2895.msg12466#msg12466 date=1190924785][br]Man får fortsätta att ha en hobbyverksamhet och vara arbetslös, men att starta upp den och fortfarande få ersättning betvivlar jag, men jag följer gärna utveckingen och det med spänning.[br][/quote][br][br]Det är faktiskt skillnad på att vara arbetslös och att ha sjukersättning :blink[br][br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
6
Min tanke är att kunna försörja mig med försäjlning av mina produkter , har redan tagit kontakt med företag som jag ska importera ifrån ,frågan är i starten när man inte vet själv  hur mycket kommer man att sälja om man inte får behålla sjukersättning hur gör jag ,vet inte själv om min verksamhet  räknas som hobby eftersom jag själv inte gör det.[br][br]Med vem  ska man tala om ,är det försäkringskassan som jag ska fråga?
758
1
[quote author=maxbox link=topic=2895.msg12469#msg12469 date=1190925600][br]Min tanke är att kunna försörja mig med försäjlning av mina produkter , har redan tagit kontakt med företag som jag ska importera ifrån ,frågan är i starten när man inte vet själv  hur mycket kommer man att sälja om man inte får behålla sjukersättning hur gör jag ,vet inte själv om min verksamhet  räknas som hobby eftersom jag själv inte gör det.[br][br]Med vem  ska man tala om ,är det försäkringskassan som jag ska fråga?[br][/quote][br][br]Här finns en länk som slå fast att man faktiskt kan både arbeta och samtidigt uppbära sjukersättning.[br]http://www.fk.se/fakta/sjukersattning/?page=/privatpers/sjuk/lange/sjukers/index.php  [br][br]Men visst hör med F kassan dom vet mer!
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
6
Det går att att ha sjukersättning vilande under en tid om man vill prova att arbeta .[br]  Kanske frågan är när riskerar man att förlora sjukersättningen , när man registrerar den hos skatteverket eller när det börjar att få in en inkomst.[br]Ska ta kontakt med fk om vad är det som vad är bäst.  [br]Ni kan gärna svara om det finns andra svar.  Känner mig lite trött att ta kontakt med fk[br]och pratar om lagar osv.
2360
37
Se till att få skriftligt så att missförstånd inte sker längre fram. Naturligtvis är det bra att möjligheten finns men jag är alltid misstänksam med rätta och trots skriftliga besked så handlar man tvärtemot det skrivna. Det är därför högre instanser  inte behöver vara arbetslösa när det gäller mina ärenden som jag driver. Jag hoppas bara att alla andra företagare orkade med att slä ner på dumma beslut.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
193
Du har fått flera bra tips här. Se till att få skriftligt beslut från FK att du kan ha kvar din sjukersättning till en viss beloppsgräns. Stå på dig! De är inte så lätta att ha och göra med, det vet jag också.[br][br]Skaffa FA-skattesedel.[br][br]Är nyfiken på hur du tänkt att satsa på marknadsföringen av din e-shop?
6
Hej[br]        Försäkringskassan har nu informerat mig att jag inte kan få sjukersättning när man startat eget  pga att min arbetsförmåga räknas inte som helt nedsatt .[br]
2360
37
Det var som jag trodde och frågan är om du verkligen ska starta företag, man måste inte det.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.