Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Registrera bolag och under den ännu ett bolag, måste man rtegistrera och betala

Registrera bolag och under den ännu ett bolag, måste man rtegistrera och betala 13 jan 2009 16:08 #23534

Hej,

Säg att jag registrera på bolagsverket, en firma (enskild firma) med namnet FÖRETAG , då antar jag att  namnet  FÖRETAG kommer att bli skyddad.

Men om jag sedan ska starta en webshop (under firman FÖRETAG )och shoppen heter UNDERFÖRETAG, antar att jag inte kommer att ha skydd för detta namn. Dvs vem som helst får också heta UNDERFÖRETAG.

Måste jag alltså både registrera FÖRETAG & UNDERFÖRETAG som 2 bolag för att få skydd på detta namn? Då innebär det ju att man måste betala 2 ggr registreringspengarna :/
Och om en till webshopp vill stå under FÖRETAG, måste även den registreras som ett bolag om det bara är FÖRETAG som ska skattas?

Tack!
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör

SV: Registrera bolag och under den ännu ett bolag, måste man rtegistrera och betala 13 jan 2009 16:44 #23535

För det första så bör du veta att namnet FÖRETAGET bara blir registrerat i ditt län. Det kan alltså finnas ett Företaget i ett annat län utan problem så länge båda är EF.

Ett alternativ till Bolagsverket är PRV. Här kan du registrera hur många namn du vill som varumärken. Så länge det inte finns andra med samma namn. Och dessa gäller hela Sverige.
Problemet här är dock att man har en annan uppdelning. Man ser till klass.
Har du ett UNDERFÖRETAGET registrerat i gruppen bilföretag så kan det finnas ett annat som använder samma namn som frisör. Här kan man dock täcka upp många klasser men då kostar det en hel del pengar.

Så vill du skydda dit namn rejält så kostar det MYCKET pengar.

Hans

SV: Registrera bolag och under den ännu ett bolag, måste man rtegistrera och betala 14 jan 2009 17:04 #23545

Det finns även något som heter "bifirma". Klistrar in informationen från www.foretagsregistrering.se här:

Viss del av verksamheten kan drivas under ett annat namn - bifirma. Denna verksamhet måste rymmas under rörelsens verksamhet. Bifirman får inte innehålla ord som antyder någon annan företagsform. I övrigt gäller de generella firma- och verksamhetsreglerna även för bifirma. Bifirma är ingen egen juridisk person.

För varje bifirma som registreras tillkommer en avgift på 700 kr.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Välj kommun från listan