Domänadress och varumärkeslagstiftning

17
hej!

Äger några webbsidor med innehåll för fotbollsfans. De flesta av domänadresserna är namn på fotbollsspelare, med ändelse .info.

Fick i dagarna ett brev från ett advokatkontor i tyskland som säger att spelaren med det speciella namnet vill ha min domän för hans namn är tydligen registrerat som varumärke.
Annars skall de gå till domstol med det hela.

Behöver jag lämna ifrån mig domänen?

Vad gäller egentligen? har ju ingen komprometerande info på sidan direkt utan är en ren fansite med lite vanliga annonser på...

Kan någon kasta ett sken över vad som gäller vore jag mycket tacksam
Arbetskläder - Profilkläder - Arbetsskydd - Presentartiklar http://www.abutiken.se
758
1
Vilket värde ha dessa domäner för dig?[br]Har du tid och råd att bråka i en rättsal?[br]Lämna över och tacka för lånet är mitt förslag :nicka[br][br]Jag har varit med om liknande fall och kostnaden överstiger alltid inkomsterna.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
185
Jag var med om en liknande grej. Jag ägde en domän (som dessutom tillhörde en verksamhet) och så gick någon och registrerade varumärket - bara för att jävlas och förstöra! Jättetrist...! Men då fick jag veta att domänen inte kunde tillhöra honom... Fast han kanske hade fått rätt i någon domstol, jag vet inte. Hur som helst hade jag ingen nytta av domänen längre när jag inte fick använda namnet i övrigt...[br][br]Annars tycker jag att du ska ta till dig av vad Sinnenas Teater skrev.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
1165
Just unika personnamn har ett ganska starkt varumärkesskydd världen över, så att slåss mot utländska advokatbyråer är inte att rekommendera.[br][br]Man kan vara lite fräck, och komma med ett motbud där man vill ha ersättning med säg 250 euro för att man registrerat det hela, samt omkostnader för att lämna över det hela, mot att man inte går vidare till rätten. Det kostar dem en slant att driva det hela i rätten också, så ibland betalar de för att slippa lägga ett halvår på att bråka med dig i amerikansk eller tysk domstol.
305
2
Har varit med om detta också och tycker du ska göra som Swerot säger. Ta några tusenlappar för att du haft den och lämna det därvid.
60
Det låter vettigt att föreslå en kompromiss.[br]Nekar dom finns ju det mindre roliga alternativet kvar.
www.kamerafilter.se | www.ljustalt.se | www.reflexskarm.se
17
Tack för alla förslag.[br][br]Kommer som det ser ut nu att lämna över domänen till dem för en liten summa. [br]För det priset kommer de inte att få sidan iaf. *L*[br][br]Tack åter en gång för alla er som engagerar er och försöker hjälpa, TACK!
Arbetskläder - Profilkläder - Arbetsskydd - Presentartiklar http://www.abutiken.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.