Köp av tjänst

1
Hej alla hjälpsamma!

Hoppas någon kan hjälpa mig med denna frågeställning.

Jag har tänkt sälja en tjänst åt andra företag och fakturera när tjänsten är levererad. Tjänsten är av rådgivande karaktär i samband med rekryteringar och fakturabeloppet på cirka 10 000 + moms. Kunden själv uttrycker sin beställning i form av epost/fax och leverans av tjänsten sker fortlöpande under rekryteringens gång.

Vad gäller i förhållande till när jag senare skickar fakturan? Måste det finnas ett underskrivet avtal i förväg eller räcker vår överenskommelse som är gjord i samband med beställningen av tjänsten?

Hoppas ni förstår hur jag menar och tacksam för svar.
758
1
En överenskommelse gäller fram till dess, att ett ärende går till rättslig prövning.[br]Sedan handlar det om vad som är skrivet ;-)
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
44
3
Du har ju fått en beställning från kunden så kör efter den men skicka gärna en orderbekräftelse till kunden där du referer till "er beställning via e-post den dd/mm-åå..." Om det är några villkor, t ex betalningsvillkor, i kundens beställning som du inte kan godta eller som inte stämmer med er överenskommelse så anger du dina villkor orderbekräftelsen så är det upp till kunden att ta upp det till diskussion med dig. Finns det en orderbekräftelse så gäller normalt formuleringen i den före själva orden vid en eventuell tvist.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.