Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Brott mot upphovsrätt > Till VILKEN instans/myndighet vänder man sig till?

Brott mot upphovsrätt > Till VILKEN instans/myndighet vänder man sig till? 31 jul 2010 05:45 #34241

Har läst och sökt i ett flertal olika forum + "googlat" och kan inte hitta vilka/vem instanser/myndigheter som har hand om detta? Kan man ens lämna in en anmälan någonstans utan att först kontakta advokat och sätta igång en stämmingsprocess?

Kan tillägga att det tveklöst rör sig om "textstöld", det är obestridligt då de tog t o m tog med en felaktigmeningsbyggnad.

SV: Brott mot upphovsrätt > Till VILKEN instans/myndighet vänder man sig till? 31 jul 2010 07:24 #34243

Det är ju inget brott som går under allmänt åtal, utan en civilrättslig process i första hand. Börja med att förklara för dem att de har gjort fel och att du för det vill ha x kronor i ersättning, annars drar du det vidare till rätten,

SV: Brott mot upphovsrätt > Till VILKEN instans/myndighet vänder man sig till? 01 aug 2010 08:25 #34262

Jo det är ju det klassiska svaret, men om man nu vill gå vidare, vart vänder man sig? Det finns alltså ingen direkt instans som kan "slå dem på fingrarna", utan man är eller eller mindre tvingad att ta upp det till rätten?

SV: Brott mot upphovsrätt > Till VILKEN instans/myndighet vänder man sig till? 01 aug 2010 12:21 #34268

Ja, eftersom det inte är ett allmänt brottsmål med något straff. Jag vet ärligt talat inte exakt om någon av "fildelningslagarna" anknyter också till det här, och att det därmed går att göra en polisanmälan, men är väl lite skeptisk till att man tänkt så långt.

SV: Brott mot upphovsrätt > Till VILKEN instans/myndighet vänder man sig till? 01 aug 2010 18:05 #34274

Lämpligtvis ber du en advokat skriva ett formellt brev till dem för att sedan om det behövs lämna in en stämningsansökan.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Välj kommun från listan