Skriva ut sig ur Sverige och sedan flytta tillbaks. Vad händer med pengarna?

6
Hej

Låt säga att jag startar ett bolag i Hong Kong under tiden jag är skatteskyldig i sverige. Jag tar inte ut någon vinst/lön utan pengarna på Hong Kong bolaget läggs bara på hög. Sedan bestämmer jag mig för att skriva ut mig ur sverige i några år, under den här tiden plockar jag ut alla pengar från Hong Kong bolaget i lön som sätts in på personkonto i t.ex Hong Kong.

Om jag sedan vill flytta tillbaks till sverige och köpa en lägenhet, måste jag då skatta på dessa pengar? Företaget tjänade ju pengar under tiden som jag var skatteskyldig i sverige men jag tjänade ju inte en krona..

Vad tror ni?

1165
Jag tror du skall rådfråga en advokat med mångårig erfarenhet av dessa frågor. Det du vill göra kan vara alldeles otroligt smart (även om du gärna får stanna i HongKong om du inte vill bidra till svensk välfärd) eller så kan det rendera dig ett flerårigt fängelsestraff. Sådana frågor är knepiga att få bra svar på i ett forum.
7
Hej,[br][br]Det du nämner låter spontant sett lagligt då man normalt sett skattar där man huvudsakligen är bosatt. normalt sett +- 180 dagar per år eller mer. Så länge som du sköter din skatt i Hong kong borde det gå fint. Men som föregående skribent skrev så bör du kontakta advokat för att vara 100% vad för skatteavtal som gäller med Hong Kong .[br][br]
2360
37
Är man svensk medborgare och har sin hemvist här så är det lite krångligt i Europa men jag nyfiken på hur det fungerar rent rättsligt i detta fall och gäller detta ex.vis även thailand ett land jag förstått att många svenskar hamnat.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.