När det värsta händer!

23
Köpte en butik i september och nu i januari känns det väldigt motigt då alla verkar spara ute i hushållen. Vad händer om jag inte kan betala mina räkningar? har ju ingen marginal eftersom jag är nystartad. Jag tänker fram och tillbaka på om jag bör göra en avvecklingsplan eller sälja butiken eller vara offensiv och ge mig ut och sätta upp affischer. Hur ska jag göra eller tänka för att ta mig själv ur det här med så liten förlust som möjligt? Sitter fast i lån, checkkredit, hyresavtal mm. Är det nån som kan ge mig ett råd?
355
1
[quote author=Kattish2010 link=topic=8382.msg37614#msg37614 date=1295013583][br]Köpte en butik i september och nu i januari känns det väldigt motigt då alla verkar spara ute i hushållen. Vad händer om jag inte kan betala mina räkningar? har ju ingen marginal eftersom jag är nystartad. Jag tänker fram och tillbaka på om jag bör göra en avvecklingsplan eller sälja butiken eller vara offensiv och ge mig ut och sätta upp affischer. Hur ska jag göra eller tänka för att ta mig själv ur det här med så liten förlust som möjligt? Sitter fast i lån, checkkredit, hyresavtal mm. Är det nån som kan ge mig ett råd?[br][/quote][br]Sådant här händer för de flesta. Framförallt om du är nystartad. Du frågar om att sätta upp affischer.  Frågan är då: Har du något speciellt att erbjuda kunden som inte går att få någon annanstans? Finns du på internet? Är det en butik man måste gå till för att handla? Har du en webbshop? [br]När det gäller räkningar och så vidare kunde du ju prata med dem du är skyldig pengar och fråga om du kan vänta lite med att betala en räkning eller två. Förklara för den du är skyldig pengar att det inte går sådär lysande just nu. Brukar gå hem. Har du några vänner som kan hjälpa dig med PR eller annat?[br]Jag håller tummarna.
2360
37
Om du avveckar företaget har du rätt till förlustavdrag mot din inkomst. Du har rätt att 1 gång få A-kassa i ett sådant fall. Den är inte hög men alltid något.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
18
Gör en enklare marknadsundersökning, finns ett behov av den produkt/produkter du säljer?[br]Gör en budgetplan för dom närmsta 3 månaderna ev upp till 6 månader.[br]Hur länge kan ditt företag hållas flytande?[br]Anser du att du inte klarar det så kanske en avveckling är det enda rätta, du kan alltid starta om när du ser trenden vänder och dina produkter ev behövs.
2360
37
Om man startar om och vill ha de fördelar ett nystartande ger ska byta bransch , annars får man vänta 5 år.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.