Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Dela på bredband med privatperson

Dela på bredband med privatperson 28 aug 2011 21:01 #40874

Hej!

Jag driver en enskild firma som främst pysslar med byggande av hemsidor. Fram tills för inte så länge sedan hade jag ett eget bredbandsabonnemang som jag tog in i firman eftersom jag mestadels använde surfandet till företagsrelaterade ärenden.

Nu lutar det dock åt att jag och en kompis kommer dela på hans bredbandsavgift och jag undrar då om detta går att lösa på något enkelt sätt? Han är privatperson och betalar 300kr/mån för sitt bredband. Har hittat lite info om inköp av privatperson och undrar om detta faller under samma kategori? Kan jag "köpa" det här från honom för 150 kr/mån och redovisa detta? Vet att jag inte kan dra av någon moms men undrar om det är möjligt...
Och om det är möjligt, är detta något han måste ta upp i sin deklaration eller var är det exakt som måste göras? Ska han bara skriva ett kvitto som jag kan ha som referens?

Hur gör man?

Mycket tacksam för svar!
Mvh
Samuel


Edit: Har nu hört med Skatteverket och för den som är intresserad är det närmaste de kommer "Kapital - uthyrning av bostad". För denna typ av tjänst finns det ett schablonbelopp på 18 000 kr så min vän kommer inte behöva deklarera någonting alls och jag kan ta in den här utgiften i mitt företag precis som om jag skulle köpa vilken vara som helst av en privatperson.
Senast redigerad: 30 aug 2011 07:44 av samuel. Orsak: Fått mitt svar.

Välj kommun från listan