Hjälp! Stora problem med partner..

1
Hej. Vi är ett litet golv företag som startades för 3 månader sedan " Handelsbolag" och vi har redan problem. Vi är tre killar som hyr ut oss till andra företag när dom behöver hjälp.
Vi har inga kontrakt eller avtal som ger oss ett värde i företaget. Nu har en av kompanjonerna väldigt svåra samarbets problem med oss i företaget men också med vår just nu enda och första kund vilket har resulterat i att vi nu riskererar att förlora denna kund samt att vår tredje partner inte får arbeta hos kunden och därmed riskerar våra löner.
Nu vill vi bli av med vår tredje partner i företaget men han vill inte kliva åt sidan då vi har lösa löften av ev kommande kunder.
Fråga: Kan vi övriga två i företaget som majoritet ta beslutet att utesluta denna partner ur företaget????..

Tack på förhand/ Peter
338
25
Har ni inga papper skrivna och personen skapar problem med risk att ni tappar kunden så kan ni väl starta ett nytt bolag och ta över kunden. Inte helt 100 men personen ifråga verkar ju inte heller vara det...
1470
246
Hade det varit ett AB så kunde ni ju röstat ut i kraft av aktiemajoritet. Men som det är nu så är det väl mer beroende av vad ni skrivit för eventuella avtal sinsemellan. Annars är det ju pengar som talar.. ni får väl köpa ut honom eller lägga ner bolaget.
19
2
Hej, Det går mycket riktigt inte att utesluta delägaren ur ert handelsbolag. Om ni inte har något avtal har ni därför att välja mellan att 1. säga upp handelsbolaget till likvidation Handelsbolag kan sägas upp till likvidation enligt 27 § i lagen (1980:1102) om handelsbolag och enkla bolag. Företaget ska då träda i likvidation sex månader efter uppsägningen. 2. köpa ut er partner Trots att delägaren i detta fall inte vill sälja sin andel är det möjligt att denne kan förmås till det genom att hota med att säga upp bolaget. Utan att känna till de närmare omständigheterna i ert fall skulle jag inte råda er att starta en konkurrerande verksamhet i annan bolagsform förrän handelsbolaget har upphört eller ni har köpt ut er delägare, eftersom det skulle kunna strida mot ert handelsbolagsavtal. Om ni har några ytterligare frågor är ni givetvis välkomna att kontakta mig. Med vänliga hälsningar, Johan Almer
www.umbrajuridiska.se
2360
37
Att ha varsitt företag är något jag förespråkat samt inte något gemensamt med släkt eller vänner för det ställer bara till en massa problem, vilket ovanstående visar. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
22
[quote="looma" post=47580]Hej. Vi är ett litet golv företag som startades för 3 månader sedan " Handelsbolag" och vi har redan problem. Vi är tre killar som hyr ut oss till andra företag när dom behöver hjälp. Vi har inga kontrakt eller avtal som ger oss ett värde i företaget. Nu har en av kompanjonerna väldigt svåra samarbets problem med oss i företaget men också med vår just nu enda och första kund vilket har resulterat i att vi nu riskererar att förlora denna kund samt att vår tredje partner inte får arbeta hos kunden och därmed riskerar våra löner. Nu vill vi bli av med vår tredje partner i företaget men han vill inte kliva åt sidan då vi har lösa löften av ev kommande kunder. Fråga: Kan vi övriga två i företaget som majoritet ta beslutet att utesluta denna partner ur företaget????.. Tack på förhand/ Peter[/quote] Har ni kommit på en lösning?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.