behöver jag att starta ett företag för att implementera en app?

2
Jag har fått en intressant app idé som jag vill genomföra. Jag undrar om jag behöver starta ett företag för det? Om ja, vilken typ av bolag (AB eller bara registrera mig som en juridisk person)? Jag har inte sett denna typ av app på marknaden, så behöver jag ett patent?
2360
37
Är verksamheten under 30000 kan den bedrivas som hobby samt deklareras och skattas om det uppstår vinst. Förlust kan sparas i 5 år. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
19
2
Hej Nadal, Du måste inte starta ett företag för att utveckla en app - det går bra att göra ändå. Frågan om du behöver ett patent eller något annat skydd för din app är svårare att besvara eftersom det bl a beror på om appen är patenterbar och om kostnaden för detta i så fall är försvarbar sett till de förväntade intäkterna. Ibland kan det räcka med ett mer begränsat skydd såsom upphovsrätt. Läs gärna mer om de olika skydden på patent- och registreringsverkets hemsida www.prv.se eller ställ frågan till dem här på foretagande.se (de har ett eget forum). Med vänliga hälsningar, Johan Almer
www.umbrajuridiska.se
21
2
Instämmer med "föregående talare". Att starta ett AB (aktiebolag) i den här fasen är som att köpa en restaurang för att man tänker ta en öl.
Kevin Kane
2
Tack så mycket för er råd, de var mycket användbart. Jag ska titta på registreringsverkets hemsida och köpa en öl för att känna om jag vill ha restaurangen :cheer:
207
3
Vad grundar du den summan på? Har för mig "hobby"-taket är lägre. Kring 18 lakan/år om inte mindre.
207
3
LARS: Vad grundar du den summan på? Har för mig "hobby"-taket är lägre. Kring 18 lakan/år om inte mindre.
2360
37
Du tänker nog på gränsen för skattefrihet men går det över 30000 är du momsredovisning skyldig. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1470
246
Beloppsgränserna är borttagna sen 1 juli. Nu kollar man på kriterierna för hobby eller näringsverksamhet, Är det nåt man bedriver utan direkt vinstsyfte, varaktighet och självständighet, så är det en hobby. Har man vinstsyfte och de andra villkoren uppfyllda, så är det näring. http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/startadrivaavslutaforetag/vadarnaringsverksamhet.4.6efe6285127ab4f1d25800025792.html Skattepliktig är dock [b]vinst[/b] från hobby, precis som den alltid varit. I princip från första kronan. Det är ju däremot inte så ofta en hobby går med vinst.. Sen är det ju lite kul att man inte behöver deklarera om man inte har vinst.. men för att veta att man inte går med vinst, så måste man alltså ändå ha en bokföring.
21
2
Lycka till! :)
Kevin Kane

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.