Köpa från eBay

9
Jag har en nystartad enskild firma. Jag skulle vilja köpa en hel del prylar från eBay.

När man beställer från ebay så krävs man aldrig på moms eller tull av posten så länge det är små billiga prylar som kommer i små mängder. Det har i alla fall aldrig hänt mig.

Innebär detta att jag för varje enskild liten pryl måste fylla i en tulldeklaration och betala in tull och moms i efterhand? Momsen betalar jag ju ändå in när jag sålt varan, men är det ett brott att inte betala in tull om man inte krävs på den?

Vissa varor kostar runt 10 kronor inkl. frakt och kommer enskilt. Med en tullsats på 10% ska jag alltså sitta och fylla i en deklaration för att betala in 1 kr. Känns vridet.
1470
246
Du menar vid handel från annat än EU då? För inom EU är det ju ingen tull. Men annars så, ja.. Det där är ett stort problem för småimportörer och många upptäcker nog att det är helt orealistiskt att få ihop lönsamheten. Om du betalar moms vid införseln spelar ju ingen roll för den får du ju ändå dra av igen. Men problemet är nog avgifterna som speditörerna tar, ofta runt 100-200 kr per ärende. Därför måste man ju försöka få med rejäla lass varje gång.
9
Ja, jag menar import från länder utanför EU. Posten tar aldrig ut den avgiften vid import av någon enstaka billig smågrej, men då tulldeklarerar de ju inte heller åt mig. Det jag funderade på om jag typ en gång i månaden kan tulldeklarera själv allting jag köpt in under månaden och själv betala in tull. Eller om jag kan strunta i att betala tull eftersom det handlar om så små mängder.
1470
246
Hittar inget om nån undre gräns. Det handlar nog mer om ifall du har för avsikt att sälja grejen vidare. http://www.tullservice.com/Importdeklaration.htm

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.