Skydd av ägande

3
2
Om jag startar en ekonomisk förening enligt alla de krav som finns på denna bolagsform, kan jag ändra på något sätt garantera att jag har "makten" så länge jag vill över företaget? Eller kan övriga medlemmar kicka ut mig när det är dags för nyval? kan man göra så att man sitter en lång tid, ca 10 år som ordförande och på denna tid ev kanske hinna skapa kapital som möjliggör steget att bilda aktiebolag av föreningen? Vad är bäst helt enkelt för att jag ska kunna arbeta under mitt företagsnamn och inte förlora det jag bygger upp?
1009
206
Hej, Detta är inte svar på din fråga, men om ni är flera som bildar föreningen, vill då inte de övriga också skydda det de bygger upp? En annan fundering är att du räknar på tio år för att ombilda till aktiebolag. Behövs det så mycket kapital eller missar jag något? För om det kan ta hela tio år att skrapa ihop 50 000kr kanske ni bör tänka om. Mvh Johan
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
3
2
Hej Johan! Huruvida det tar 10 år eller inte att få ihop aktiekapitalet är ovidkommande i sammanhanget. Jag önskar fokusera på kärnpunkten i frågan som handlar om skydd av ägande. Jag tror efter tidiga kvällens funderande att svaret finns i utformandet av dem egna stadgarna. Där är jag nu. Varför jag pratar om mig är för att företaget kommer byggas upp av mig, detaljer tar jag inte upp nu. Övriga 2 styrelsemedlemmar kommer inte engagera sig så långt. Det väsentliga är att jag och icke styrelsemedlemmar har det största intresset av verksamheten. É.
1468
246
Utan detaljer så blir alltid svaren luddiga och allmänna, så är det tyvärr med nödvändighet. Men föreningens stadgar är ju det du har att spela med. Sen finns ju kommanditbolag att fundera över också.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.