Reklameringsrätt företag?

Venla
Hej,

Hur ser det ut med reklameringsrätt för företag? Jag skickade nämligen tillbaka en vara till ett annat företag och garantin har gått ut för under två veckor sedan, de har nu sagt att vi inte skulle ha rätt att reklamera den och måste betala för reparation då varan kom till dom efter att garantin gått ut.
Som privatperson har man ju rätt att reklamera en vara under 3 års tid oavsett garanti eller inte, och vi hade även ringt företaget och anmält skadan innan garantin utgått så det borde väl finnas något vi kan göra nu för att slippa betala kostnaderna?
1009
206
Hej, Som företag har du inte samma starka skydd i lagen som en privatperson har. Du måste först kolla igenom det avtal du har med företaget och sedan kolla i köplagen om det finns något. Annars är det en fråga om förhandling, antingen mellan er parter eller i domstol. Eller såklart släppa det och bara betala. Man ska dock inte ringakta förhandlingsbiten. Är det så att du kan vara en bra kund till företaget så kan de möjligen vara villiga att betala.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.